Cristi BIGIU-candidatul USL la președinția Consiliului Județean

Vicepreședintele PNL Buzău, senatorul Cristi Bîgiu, spune că la Buzău, Uniunea Social Liberală ar putea lua un scor mai mic decât cel cu care este creditată în sondaje din pricina ambiției social-democraților buzoieni de a refuza listele comune USL în majoritatea localităților. Cu toate acestea, candidatul USL la funcția de președinte al Consiliului Județean nu crede că acest lucru îi va face un culoar candidatului PDL, ci mai degrabă va provoca dificultăți, după alegeri, în formarea unei majorități stabile la nivelul județului și chiar o scădere a numărului de voturi la alegerile parlamentare de la finele anului.
„Toată această poveste nu va face ca domnul Preda să câştige Consiliul Judeţean, este clar că nu-mi scad mie şansele de a accede în acestă funcţie. Problema este că USL, cu toate tensiunile, are acum 62 la sută, dar altfel am putea avea poate 70 la sută și s-ar crea majoritate mult mai lejer în Consiliul Judeţean, s-ar putea lua mult mai uşor anumite decizii care vor fi clar în interesul buzoienilor. Apoi, alegerile locale sunt primul pas către alegerile generale, când dorim înlăturarea acestei guvernări. Acum refuzăm să mergem şi să învăţăm electoratul în localităţi să voteze cu USL iar aceste lucruri ne vor costa în toamnă”, este de părere vicepreședintele PNL Cristi Bîgiu.
Pe de altă parte, liberalii spun că la baza acestei strategii, de a avea candidați proprii în toate localitățile județului Buzău, stă o strategie a PSD de a transfera votul pe care l-ar obține USL către candidatul independent, Victor Mocanu, susținut de Constantin Boșcodeală.
”Listele comune sunt la această ora la Consiliul Județean, Consiliul Local Municipal și lista de la Valea Salciei. Sunt mai mulți primari și ai PNL și ai PSD care doresc liste comune dar se refuză acest lucru. Vă pot da cazul comunei Viperești unde candidatul Dedu Mircea, a vrut sa candideze de la PSD pe liste USL și i s-a refuzat această cerință pe motiv că trebuie să încercăm să ducem votul către independent(nr. Victor Mocanu). Din această cauză domnul Dedu a venit s-a înscris la noi în partid și va candida din partea PNL. Deci, listele comune sunt refuzate nu pentru binele județului ci pentru sprijinul unei singure persoane. Este păcat că putem avea un județ unde USL să ia peste 70% și în acest caz vom lua mai puțin”, a candidatul USL la președinția Consiliului Județean, senatorul Cristi Bîgiu.
La Buzău, USL a ajuns să nu mai funcționeze după ce copreședinții alianței l-au desemnat pe liberalul Cristi Bîgiu candidat al USL la Consiliul Județean Buzău, și nu pe actualul președinte al instituției, social democratul Victor Mocanu. Pentru a putea candida totuși la Consiliul Județean, luna trecută, Mocanu s-a autosuspendat din PSD, candidatura sa fiind susținută de liderul social democrat Constantin Boșcodeală care este cumătrul actualului președinte al Consiliului Județean.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.