Președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu l-a acuzat pe președintele PDL Buzău, Cezar Preda că ar fi făcut rost ilegal de adresele pensionarilor care au beneficiat de suplimentarea pensiilor în baza grupelor a I-a si a II-a de muncă, de la Casa de Pensii Buzău, instituție care deține aceste informații si care este condusa de o persoană susținută politic de PDL.

“Zilele acestea, tot Buzăul a primit scrisori de la domnul Cezar Preda care se laudă cu grupele de muncă care au fost incluse în determinarea pensiilor, dar nu e doar meritul său ci al tuturor parlamentarilor care au votat această lege. Ceea ce vreau să vă spun este că modul în care PDL a ajuns la baza de date personale este nelegală. Casa de Pensii a încălcat grav hotărârea 677/2001 privind baza de date a persoanei. De unde are PDL aceste date? Este interzis prin lege iar accesul la baza de date o au numai anumite instituții ale statului și nu persone și partide. Este grav că un partid politic vine și se folosește de baza de date a persoanei, încălcând legea,” a declarat Victor Mocanu
În replică, deputatul Cezar Preda îi recomandă lui Victor Mocanu să îl acționeze în instanță dacă este de părere că a încălcat vreo lege și consideră declarațiile acestuia drept vorbe în vânt.

“Casa de Pensii nu a avut nici o contribuție în această actiune a mea ca deputat. Dumnealui invocă ce vrea. Dacă eu încalc vreo lege trebuie sa fiu dat în judecată. Dacă eu am încălcat vreo lege, domnia sa să ia măsurile care trebuie. Eu când l-oi acuza pe domnul președinte al Consiliului Județean că încalcă legea am să iau și măsurile care se impun. Astea sunt vorbe în vânt. Vă dau un exemplu: dacă dumneavoastră locuiți într-un bloc unde eu am un activist și stiu exact care sunt cu grupa I si a II-a de muncă, i-am luat pe listă la partid și le-am trimis scrisoare, ce e rău în asta? Nu încerca să acuzi că nu toată lumea poate face rost de baze de date confidențiale însă v-am arătat cum această construcție pică” a precizat Cezar Preda.
Victor Mocanu a preluat astfel o informație trimisă de un buzoian la începutul săptămânii trecute către mai multe redacții și care aducea în atenția publică faptul că PDL ar fi solicitat Casei Județene de Pensii, instituție al cărei director este susținut politic de partidul de guvernământ, datele personale ale pensionarilor buzoieni.

Seful PDL Buzău, deputatul Cezar Preda a exclus orice ajutor primit de la Casa de Pensii Buzău și a ținut să precizeze ca va reveni în săptămânile ce urmează cu o serie dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-ar comite președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu.
“ Cred că o să discutam săptămânile viitoare, așa cum v-am promis, despre ilegalitățile din Consiliul Județean. Despre personal care trebuia să iasă la pensie și care este ținut de Consiliul Județean, împotriva legii și atunci vom vedea reacții ” a conchis Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Victor-MOCANU3.mp3|titles=Victor MOCANU] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Cezar-PREDA7.mp3|titles=Cezar PREDA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.