Liderul Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a vorbit, din nou, despre situația din USL Buzău și despre faptul că Organizația Județeană a PSD, în frunte cu liderul filialei, Constantin Boșcodeală și cu Victor Mocanu, nu recunosc candidatura liberalului Cristi Bîgiu la șefia Consiliului Județean.
Prezent astăzi la Iași, unde de asemenea există o nemulțumire în USL, Victor Ponta a declarat că la Buzău nu se va reveni asupra deciziei ca Uniunea să-l susțină pe liberalul Cristi Bîgiu la şefia Consiliului Județean, adăugând că, dacă vrea să candideze, social-democratul Victor Mocanu o poate face ca independent sau din partea altei formaţiuni politice.
„Dacă Mocanu este membru PSD, atunci va trebui să sprijine USL. Vom discuta cu toţi colegii nemulţumiţi din filiale, dar asta nu înseamnă schimbarea deciziilor deja luate. Buzăul nu e judeţul lui Mocanu. Decizia nu se schimbă. Pot fi oameni care nu acceptă şi atunci merg ca independenţi sau din partea altui partid. Nimeni nu e proprietar peste un judeţ. Nici eu nu sunt proprietar peste Gorj, nici domnul Dragnea peste Teleorman. Toate judeţele vor fi câştigate de oameni care reprezintă USL. În rest, cine crede că e mai important decât USL poate să meargă în altă parte”, a spus Victor Ponta.
Liderul PSD a adăugat că afirmaţiile sale nu reprezintă o invitaţie pentru Victor Mocanu să plece din PSD: „Vreau să cred că toţi oamenii care pun interesul public înaintea interesului personal vor rămâne alături de noi”.
În USL Buzău, tensiunile au ieșit la iveală la scurt timp de la anunțul liderilor alianței care au decis să-l susțină pe liberalul Cristi Bîgiu la șefia miniparlamentului județean, și nu pe actualul președinte al Consiliului, Victor Mocanu. Imediat, social democrații au ieșit public și au declarat că nu recunosc candidatura lui Bîgiu, arătându-se dispuși, cu toate riscurile, să-l susțină pe Mocanu care să candideze pe liste separate, nu pe cele ale USL, ci pe listele PSD.
Aceiași social democrați i-au cerut liderului Victor Ponta să reanalizeze situaţia şi „să repare greşeala”. Ulterior, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a spus că liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, sunt „doi indivizi rupţi de realitate” şi că nu ei decid dacă el trebuie să mai candideze la şefia Consiliului Judeţean, ci buzoienii trebuie să aibă cuvântul hotărâtor. „Dacă cetăţenii judeţului Buzău vor hotărî prin vot că eu trebuie să stau acasă, nu am decât să le mulţumesc pentru sfatul dat, dar ei trebuie să decidă acest lucru, şi nu doi indivizi rupţi de realitate. Este aberant, este ceva de nedescris”, a declarat recent preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu. Social-democratul a adăugat că dacă liderii USL nu vor reveni asupra deciziei de a-l susţine pe el la şefia CJ Buzău, atunci, personal, va pune umărul pentru ca USL să piardă alegerile la Consiliul Judeţean.
Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

  1. Ciudat, foarte ciudat!!
    De douăzeci şi doi de ani aproape, politica se face „pe genunchi”, iar democraţia este „aşa cum spun eu!”.
    În sfârşi aud despre „interesul public”. Mare lucru. Asta vreau să văd şi eu: sacrificiul conducătorilor pentru interesul public! Unde o fi????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.