Liderul PSD, Victor Ponta, recunoaște că la Buzău nu a fost chiar simplu să ia ființă Uniunea Social Liberală. Într-o declarație recentă, Ponta admite că în județul nostru semnarea acordului de colaborare între PSD, PNL și PC a durat ceva mai mult decât în alte județe unde a fost respectat termenul de 5 martie, impus de la Centru.

„Protocoale s-au semnate peste tot. (…) La Botoşani, unde era o alianţă PNL-PDL s-a format USL. La fel s-a întâmplat şi la Buzău, Dâmboviţa, Vâlcea sau Bacău, unde de asemenea au fost unele probleme. Nu mai există nicio colaborare locală USL-PDL. Era important să realizăm asta, pentru o coerenţă a Uniunii de sus până jos”, a spus, în week-end, Victor Ponta.

La Buzău, chiar dacă a existat în cursul anului trecut o înțelegere între PNL si PDL, nu acest lucru a dus la întârzirea semnării acordului de colaborare. Depașirea termenului stabilit inițial a fost cauzată chiar de senatorul Ion Vasile, un fost pesedist ajuns, acum, la conducerea filialei județene a Partidului Conservator. Pentru finalizarea unui acord între cei trei semnatari, a fost nevoie de mai multe runde de negocieri, ca, în final, lucrurile să fie  tranșate tot la București.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.