Liderul Partidului Social Democrat, Victor Ponta, nu pare deloc intimidat de presiunile venite din partea președintelui Consiliului Județean, Victor Mocanu, mâhnit nevoie mare că Uniunea Social Liberală nu îl susține pentru câștigarea unui nou mandat. Prezent vineri seară la emisiunea ”Vorbe grele” de la Antena 3, Victor Ponta a spus răspicat că la Buzău decizia a fost luată iar la șefia Consiliului Județean o să fie susținut candidatul liberal.
” La Buzău, decizia e luată. La președinte la Consiliul Județean o să fie candidat de la PNL. Mocanu poate să facă și altceva. Nu cred că s-a născut de la Dumnezeu președinte de Consiliu Județean. Așa am decis politic. Nu pot candida toți. Asta e”, a spus Victor Ponta.
Întrebat de moderatorul emisiunii ce a comis Mocanu ori ce nu a făcut de s-a ajuns să nu mai fie susținut de propriul partid pentru câștigarea unui nou mandat, liderul social democraților a declarat că ”ce are să-i reproșeze lui Victor Mocanu, o să-i reproșeze în particular, nu la televizor”, lăsând impresia, prin această precizare, că ar avea ce să-i impute președintelui Consiliului Județean Buzău.
Victor Ponta a adăugat că speră ca Victor Mocanu să fie mai inspirat decât fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, și să renunțe la a se mai împotrivi deciziei luate deja de liderii Uniunii Social Liberale. În 2004, Mischie a fost suspendat din PSD. El nu a acceptat decizia luată de șefii de partid de la București și a încercat, cu ajutorul unora dintre primarii din Gorj, să-i determine pe liderii PSD să revină asupra hotărârii, să-l reprimească în partid și, mai mult, să-l susțină pentru încă un mandat. Nu s-a întâmplat asta, în pofida presiunilor. În 2008, după ce a fost condamnat pentru luare de mită și trafic de influență, Nicolae Mischie a trecut la PNG, formațiune din partea căreia a și candidat la Consiliul Județean, fără rezultate însă, motiv pentru care, la scurt timp, fost exclus din partid.
”Dacă va candida, va greși. Sper ca domnul Mocanu să nu meargă pe urmele domnului Mischie. În 2004, când i-am spus să nu candideze la Consiliul Județean Gorj, era la fel, cu revoluție, cu primari. Până la urmă, lucrurile au mers prost. Sper ca domnul Mocanu să fie mai inteligent. Sper s-o rezolvăm”, a declarat vineri seară Victor Ponta, referindu-se la presiunile pe care le face în aceste zile Victor Mocanu, în speranța că îi va determina pe liderii USL să-l susțină la alegerile de anul viitor.
În același context, al situației tensionate din USL Buzău, liderul PSD s-a referit și la faptul că, în mod suspect, presa pare că-l sprijină acum pe Victor Mocanu, care s-a răsculat împotriva USL după ce nu a fost desemnat candidat la Consiliul Județean.
” Presa lui Băsescu, TVR, Evenimentul Zilei, B1, acum trei luni cu nunta lui Mocanu, toți îl numeau ”baronul”, ”ticălosul”, ”banditul”, spuneau ”rușine USL”. Să vedeți acum ce plânge Evenimentul Zilei de grija lui Mocanu, nu e zi să nu plângă de mila lui. Am vrut să-l întreb pe domnul Mocanu dacă nu sunt ei cei care l-au făcut harcea-parcea în urmă cu două luni și acum plâng pe umăru lui. Am vrut să-i zic să-și aducă aminte și să spună acum că nu mai e supărat pe USL, să vezi cum o să-l numească iar baron”, a conchis liderul PSD, Victor Ponta.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Hai că nu mai e paranghelie! Are perfectă dreptate Ponta! Presa aservită abia aşteaptă să-l murdărească în campania electorală. Acum îl plâng doar, doar vor determina canditatura lui ca apoi săl facă albie de porci!
    Aşa e , are ce face dl. Mocanu şi fără să fie preşedinte al consiliului judeţean.

  2. Mirlanul asta de ponta cel mai prost si slab sef de partid din romania se da cocos el fiind o scirba de lipitoare un parvenit ajuns sef in psd datorita lui nastase alta panarama politica de fapt a adus unul ca ponta dupa chipul si asemanarea sa l slujeasca in continuare si sa il apere atunci cind judecatile vor fi peste el

  3. domnule administrator de site,
    este rusinos ca acceptati asemenea postari cum este cea a acestui agramat de F16, care nu poate fi decat din apropierea unui personaj pe care il pupa, prin marlania de care da dovada!
    Daca si despre Ponta se poate spune ca este slab, atunci sa traiti bine cu Basescu…( si cu familia Mocanu… ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.