Zeci de călători veniți în această dimineață cu planuri de călătorie în Gara Buzău au fost nevoiți să își amâne plecarea cu cel puțin două ore. Motivul întârzierii a fost greva de avertisment a angajaților din sectorul feroviar care au întrerupt munca între orele 7.00-9.00. La Buzău, din cauza protestului, două trenuri de călători nu au mai putut pleca,  ambele formate din Gara Buzău și având ca destinație Constanța și respectiv București. De asemenea începând cu ora 7.00 angajații de la casele de bilete au refuzat să mai elibereze legitimații de calatorie până la finalizarea grevei de avertisment.

“Nici un tren nu a fost oprit între stații, toate fiind aduse  în gările cele mai apropiate. La Buzău sunt oprite pana la ora 8.45 două trenuri ambele formate din Gara Buzău care au ca destinații Constanța și respectiv București. Cu toate acestea trenurile care aveau ore de plecare în perioada 7.00-9.00 vor avea întârzieri la sosire de cel putin două ore” a declarat liderul Sindicatului Mișcare Comercial de la Buzău, Sorin Marinescu

În timp ce  o parte din călători s-au aratat indignați de acțiunea angajaților CFR și mai ales de faptul ca nu au aflat de greva de avertisment până au sosit în gară, o alta parte, desi afectată în aceeași masură de intarzierea de două ore,  este de acord cu aceștia. Deși nu cunosc îndeamanunt revendicările feroviarilor, unii călători consideră normal acțíunea declanșată în această dimineață.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Calatori.mp3|titles=Calatori]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.