Discuții aprinse între artistul Benone Sinulescu și viceprimarul municipiului Buzău, Fănică Bârlă au avut loc în această dimineață pe un post național de televiziune.
Benone Sinulescu, care este și cetățean de onoare al municipiului Buzău, este supărat că autoritațile locale nu îl invită la spectacole și că, în centrul orașului, ceasul de la Primărie cântă la oră fixă melodia sa ”Cât e Siriul de Mare”, fără însă ca el să beneficieze de vreun avantaj. De altfel, o decizie a Uniunii Compozitorilor obligă Pimăria Buzău la plata unei taxe de 500 de lei pe lună iar artistul spune că ar dori ca banii să fie dați școlii de orbi din Buzău. O altă supărare a lui Benone Sinulescu este aceea că edilii Buzăului nu au participat la sărbătoarea populară din localitatea Siru, în timp ce la ”Legendele Cislăului” unde ”se bat maneliștii” au fost prezenţi cu toţii.
”De ce nu participați niciodată la festivalul ”Cât e Siriul de mare”, domnule viceprimar? De ce la ăia care cântă manele la Cislău și în alte părți mergeți si la Siriu nu veniți? De ce nu aţi fost la aniversarea a 70 de ani de la Opera Română unde am avut un spectacol? Să stiți că pe unde merg eu, pe toate meleagurile mapamondului, lumea asimilează numele Buzăului cu Benone Sinulescu și nu cu dumneavoastră”, a declarat Benone Sinulescu la Realitatea TV.
În replică, viceprimarul Buzăului, Fănică Bârlă spune că nu a contestat niciodată valoarea interpretului Benone Sinulescu, şi că, personal, a fost la spectacolele artisului. Totodată, Bârlă a dat asigurări că Primăria Buzău va respecta legea și nu va negocia, ca la piață, pentru folosirea melodiei de la orologiul Palatului Comunal.
”Eu am fost la Siriu, dar eu nu mă înfig in față. Eu am fost acolo și ați stat chiar cu mine la masă. Nu este corect să spuneți lucruri neadevărate. Noi respectăm legea, nu negociem si nici nu cădem la învoială. Este lege și o respectăm pentru că suntem o instituție a statului”, a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.
Artistul Benone Sinulescu a declarat în numeroase rânduri că nu i s-a cerut acceptul pentru utilizarea melodiei sale la ceasul din centrul orașului Buzău și consideră acest lucru lipsă de respect din partea autorităților. La rândul lor responsabilii din Primăria Buzău spun că nu se pune problema de lipsă de respect față de Benone Sinulescu atât timp cât i s-a acordat titlul de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Buzău, iar melodia sa este considerată una reprezentativă pentru oraș. Cu toate că acțiunea artistului deranjează responsabilii din Primăria Buzău aceștia dau asigurări că Benone Sinulescu va râmâne în continuare ”Cetățean de Onoare” al Buzăului.
Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/Benone-SINULESCU.mp3|titles=Benone SINULESCU-la RealitateaTV]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/Fanica-BARLA.mp3|titles=Fanica BARLA-la RealitateaTV]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.