În ciuda eforturilor depuse de autorităţi de a închide definitiv magazinele de vise din Buzău şi de a reduce consumul de etnobotanice, o unitate în care se comercializează astfel de substanţe, şi-a redeschis uşile pentru consumatori în cursul săptămânii trecute. Deși oficial, autoritățile nu recunosc încă acest lucru, polițiștii buzoieni însoțiți de comisari de la Protecția Consumatorului sub coordonarea prefectului Paul Beganu vor trece, de astăzi la verificări.  Prefectul de Buzău, Paul Beganu, unul dintre cei care s-au implicat în eradicarea fenomenului des întâlnit în special în rândul tinerilor și care anunța săptămâna trecută că “la Buzău magazinele de vise nu mai au nici o șansă” nu a dorit să comenteze redeschidarea magazinului de vise.

Combaterea comerțului cu plante etnobotanice a constituit încă de la sfarșitul anului trecut o preocupare continuă a Poliției, Protecției Consumatorului și Gărzii Financiare, însă fără prea mari șanse de reușită. După ce la finele anului Consiliul Local Municipal a adoptat o hotarâre prin care se interzice deschiderea de magazine ce comercializează plante etnobotanice pe raza orașului Buzău, problema unităților în care se vând halucinogene a fost considerată rezolvată. Chiar dacă autoritățile aveau semnale că tinerii consumă în continuare drogurile ușoare procurate din alte județe sau comandate on-line, iată că, odată cu venirea primăverii, unul din magazinele de vise și-a redeschis porțile pentru amatorii de senzații tari.

Chiar dacă este oarecum ferit de ochii publicului, magazinul redeschis săptămâna trecută își desfașoară activitatea chiar în centrul orașului Buzău.
Ceea ce surprinde în cazul magaziului cu pricina este însă altceva-potrivit anchetatorilor, în spatele unității respective ar sta un important membru al organizației de tineret a PDL Buzău. Cum la ședința de vineri a Organizației de Tineret a PDL Buzău, persoana a  fost propusă,  mai în glumă, mai în serios, drept înlocuitor pentru actualul președinte de la municipiu al tinerilor democrat-liberali, suntem curioși care va fi reacția președintelui PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, care în urmă cu câteva luni îndemna presa la anchete la finalul cărora să fie făcute publice numele celor care stau în spatele magazinelor de vise.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.