Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a sesizat la Poliţie sustragerea documentelor cu „caracter secret”, folosite de Dumitru Ene în conferinţa de presă PNL de vineri, în cadrul căreia fostul inspector şcolar general, cu suportul preşedintelui PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a acuzat-o pe Florina Stoian, şefa IŞJ, că încasează bani dintr-un proiect european fără să respecte legislaţia naţională.

 

Florina Stoian ne-a declarat, sâmbătă, imediat după consultarea declaraţiilor fostului ei coleg din IŞJ şi emiterea primelor reacţii la acestea, că se va plânge penal la Parchet şi va cere poliţiştilor să ancheteze modul în care au fost sustrase documentele IŞJ aduse de Dumitru Ene în conferinţă. Luni, a revenit asupra declaraţiilor şi a spus că, dacă Dumitru Ene îşi va cere scuze public pentru „declaraţiile mincinoase” şi va recunoaşte că „a dezinformat”, se va răzgândi în privinţa plângerii penale. Astfel că ieri, Florina Stoian a revenit şi ne-a declarat: „Aşa cum am promis, astăzi am depus la Poliţie sesizarea prin care reclamăm sustragerea documentelor cu caracter secret, precum şi utilizarea lor de către domnul Ene”.

 

Cele două documente sunt:

1. Un stat de plată cu profesorii implicaţi în proiect şi sumele primite de aceştia:

 

Statul de plată în discuţie

2. Un răspuns oficial formulat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, referitor la modalitatea de plată:

 

Răspunsul de la Ministerul Muncii

 

Cazul este unic în istoria învăţământului buzoian şi extrem de rar în reţeaua şcolară naţională. Dumitru Ene luptă împotriva IŞJ şi a Ministerului Educaţiei, de la care vrea să-şi reia dreptul câştigat în instanţele de judecată, de a fi repus pe funcţia de inspector şcolar general, din care a fost demis în 2009 şi repus, după doi ani, în aceeaşi zi în care a fost din nou suspendat, pentru că investiţiile derulate şi sub comanda sa sunt controlate de procurorii anticorupţie.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.