Criza locurilor din grădiniţe ar putea rezolvată. După ce a anunţat că 400 de grădiniţe vor fi ridicate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, Ministerul Dezvoltării a demarat procedurile de licitaţie pentru atribuirea unor lucrări de construcţii, grădiniţe urmând să fie ridicate, într-o primă fază, în Buzău, Vrancea, Suceava şi Botoşani.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Dezvoltării, la Buzău ar urma să fie ridicate 18 creşe şi grădiniţe, suma destinată judeţului nostru pentru ridicarea unităţilor de învăţământ ridicându-se la 15,4 milioane de lei. În total, în cele patru judeţe urmează să se construiască 108 creşe şi grădiniţe.

Astăzi, ministerul condus de Elena Udrea a lansat licitaţia pentru primele proiecte de grădiniţe şi creşe, iar în prima fază sunt aşteptate ofertele pentru serviciile de proiectare, după care vor urma şi lucrările de execuţie. Cîştigătoare vor fi declarate firmele care îşi vor oferi serviciile la preţul cel mai scăzut, acesta fiind de altfel criteriul de bază pentru atribuirea contractului.

Dacă Ministerul Dezvoltării vine cu banii, autorităţile locale vor trebui în schimb să pună la bătaie terenurile pe care vor fi amplasate construcţiile. Tot în sarcina primăriilor va intra şi realizarea dotărilor tehnico-edilitare la finalul investiţiei.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.