Poliţiştii buzoieni au început urmărirea penală împotriva casierei  de la societatea Romcarbon ‎care, în noiembrie anul trecut, a reclamat faptul că a fost tâlhărită cu cuţitul la ‎gât, de un necunoscut. Ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale susţin ‎că în urma cercetărilor nu se confirmă săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. În ‎acest moment, cercetările au fost preluate de Serviciul de Investigare a ‎Fraudelor care a declanșat urmărirea penală pentru  delapidare,  chiar  împotriva așa-zisei victime.

” În urma cercetărilor efectuate de Serviciul de Investigații Criminale nu s-a confirmat săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Ancheta a fost preluată de Serviciul de Investigare a Fraudelor și s-a început urmărirea penală sub aspectul infracțiunii de delapidare împotriva casierei”, a declarat, astăzi,   purtătorul de cuvânt al Poliţiei buzoiene, comisarul Florina ‎Crucianu.

În 24 noiembrie anul trecut, casiera  de la societatea Romcarbon a reclamat că a fost ‎ameninţată cu cuţitul de un bărbat necunoscut care i-ar fi furat din casierie jumătate de ‎miliard de lei vechi. La momentul respectiv, femeia avea o zgârietură superficială la gât ‎despre care a spus că i-a fost făcută de atacator. Medicii legiști au fost de la început sceptici cu privire la acest scenariu, susţinân că, mai degrabă zgârietura pare făcută de o riglă.
Pe patul  de spital, acolo unde casiera Săndica Drăgan a fost dusă imediat dupa incidentul din noiembrie, anul trecut,  ‎femeia a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte că a părăsit casieria pentru scurt timp ‎iar la întoarcere a simţit în spate prezenţa unui bărbat care i-a cerut să deschidă uşa, pentru că în caz  ‎contrar  o va rani. De frică, femeia a spus ca a leşinat.

Acum, anchetatorii ‎susţin că nu a fost vorba despre nici un jaf şi că, cel mai probabil, Săndica Drăgan şi-a ‎înscenat totul, pentru a-şi acoperi o gaură în casierie.
Suma care lipsește din gestiune este de 490 de milioane de lei vechi şi 500 de euro, și în ciuda faptului că nu există martori ai incidentului, femeia susține, în continuare  că a fost atacată iar banii i-au fost furați. După ce anchetatorii au început să o bănuiască pe Săndica Dragan că și-ar fi înscenat jaful pentru a acoperi lipsa din gestiune a banilor, aceasta s-a internat de mai multe ori în spital, în speranța că astfel va scăpa de întrebările anchetatorilor.

Chiar și acum, casiera de la Romcarbon este internată la Nifon iar polițiștii așteaptă să se ”facă bine” pentru a-și continua investigațiile.
Surse din interiorul societății susţin că  femeia ar fi împrumutat în mod repetat, cu bani persoane din aceeași societate, iar în momentul când suma a crescut și banii nu i-au mai fost înapoiați, ea ar fi hotărât să își însceneze jaful.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

  1. Asa cum s-a distrus toate intreprinderile mici,mijlocii si mari din tara asta si acum se plang uni ca nu sunt bani la bugetul de pensi de stat adica pilonul 1 dar in valea jiului se v-a darama 3 mine pana-n anul 2018 ca nu sunt viabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.