Agenții de poliție care vor să devină ofițeri mai au la dispoziție doar o zi, până pe 17 februarie,  pentru a se înscrie la concursul pe care vor trebui să îl susțină în acest sens. Examenul scris este programat pentru data de 19 martie dar înaintea acestuia candidații vor susține și o testare psihologică.
La Buzău sunt disponibile 14 posturi de ofițeri respectiv 6 posturi de ofițeri la Ordine Publică, 5 posturi de ofițeri la Investigații Criminale, 2 de ofițeri specializați în Investigarea Criminalității Economice și unul pentru un ofițer de Poliție Rutieră.
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească candidații sunt în mare aceleași, cu câteva mici diferențe în funcție de postul pentru care se candidează. Agenții trebuie să deţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate cel puţin din clasa „secret de serviciu”, să nu fie puşi la dispoziţie sau suspendați, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare, să aibă la data înscrierii la concurs o vechime în corpul agenţilor de minimum doi ani, să fie declaraţi „apt” din punct de vedere psihologic pentru corpul ofiţerilor, dar și să deţină sau să obţină avizul pentru numirea în structurile poliţiei judiciare sau polițist rutier.
Concursul pentru ocuparea posturilor de ofițer va avea loc la data de 19 martie şi va consta în susţinerea unui test grilă, alcătuit dintr-un număr de 60 întrebări. Fiecare întrebare are trei variante de răspuns, din care una singură corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu. Nota de promovare este minimum 7,00, echivalentul a 40 întrebări la care s-a răspuns corect, la care se adaugă punctul din oficiu. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore. Aprecierea rezultatelor testului scris se face cu note de la 1 la 10. Candidaţii pot contesta doar notele obținute nu și pe cele ale contracandidaților.
Postul scos la concurs este adjudecat de candidatul care a obţinut nota cea mai mare iar dacă există mai mulți candidați cu aceeași notă departajarea se va realiza pe baza notei la licenţă. Dacă în continuare există egalitate între mai mulţi candidaţi, departajarea între aceştia se realizează pe baza rezultatelor obţinute în urma susţinerii unui interviu structurat pe subiecte profesionale,interviu care se va susține în cel mult 3 zile de la data expirării termenului de soluţionare a contestațiilor.
Pe lângă cele 14 posturi Ministerului Afacerilor Interne a anunțat că la nivel național vor mai fi scoase la concurs și 2.500 de posturi prin recrutare din sursă externă. Condițiile care ar trebui îndeplinite pentru a intra în rândul polițiștilor urmează să fie făcute publice în această săptămână.

1 COMENTARIU

  1. […] Agenții de poliție care vor să devină ofițeri mai au la dispoziție doar o zi, până pe 17 februarie, pentru a se înscrie la concursul pe care vor trebui să îl susțină în acest sens. Examenul scris este programat pentru data de 19 martie dar înaintea acestuia candidații vor susține și o testare psihologică. La Buzău sunt disponibile 14 posturi de ofițeri respectiv 6 posturi de ofițeri la Ordine Publică, 5 posturi de ofițeri la Investigații Criminale, 2 de ofițeri specializați în Investigarea Criminalității Economice și unul pentru un ofițer de Poliție Rutieră. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească candidații Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.