Buzăul este primul județ din cadrul „Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă” care a primit toate cele 10 autospeciale ce îi revin, grație Programului Operațional Regional 2007-2013.
Consiliul Județean Buzău alături de consiliile județene din Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea au format la nivelul regiunii sud-est „Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă”(ADISESU) care a accesat un program european prin care inspectoratele pentru situații de urgență din cele 6 județe au fost dotate cu 63 de autospeciale de ultimă generație. La Buzău au ajuns 10 dintre acestea iar, miercuri, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” Buzău au făcut recepția finală a mașinilor, în prezența președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Astfel, de miercuri, ISU Buzău are în dotare 10 noi autospeciale, respectiv 3 autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă de mare capacitate, 3 autospeciale de stins incendii de medie capacitate, o autospecială pentru descarcerări grele, 2 ambulanțe de prim ajutor și o ambulanță pentru reanimare.
Adjunctul comandantului ISU Buzău, colonelul Viorel Găvăneanu, a explicat cât de mult înseamnă pentru pompierii buzoieni noile dotări și cum, cu ajutorul acestora, intervenția salvatorilor va fi mai promptă dar și cu costuri mai mici, dat fiind randamentul crescut al autospecialelor de ultimă generație.
De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, le-a urat pompierilor buzoieni să utilizeze cât mai puțin noile dotări și s-a declarat mulțumit că Buzăul este primul județ care are deja toate cele 10 noi autospeciale, în prag de iarnă.
„Mă bucur că Buzăul este primul județ din regiune care reușește să fie dotat cu toate cele 10 autospeciale prinse în program și, probabil, asta se întâmplă și din cauză că la Buzău sunt cele mai multe evenimente. Tot ceea ce vă urez este să aveți cât mai puține evenimente și să le folosiți cât mai puțin ”, a spus președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.