Buzăul s-a clasat pe locul cinci în topul alcătuit pe baza rezultatelor la examenul de bacalaureat cu un procent de 63, 99 la sută, față de 50, 79 la sută, anul trecut. Potrivit statisticilor, procentul final de promovare în Buzău este 63.99 la sută, cu 70, 52 la sută promovabilitate în rândul elevilor din sesiunea actuală. În topul liceelor cu cele mai bune rezultate conduce Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu, procentul de promovare fiind de 99, 68 la sută, urmat de Colegiul Mihai Eminescu unde au promovat 96. 57 la sută dintre elevi. În top se află şi două licee din Râmnicu Sărat, Ştefan cel Mare şi Alexandru Vlahuţă, dar şi Liceul Pedagogic din Buzău cu o rată de promovare de 92. 68 la sută.
La polul opus, şcoli din Verneşti şi Lopătari, au procente de promovare zero, în cele două cazuri fiind vorba despre puțini elevi care au susținut bacalaureatul.
”Din 2992 de elevi prezenți la probele de anul acesta ale bacalaureatului. 2110 au obținut note peste 5 și implicit media 6. E un procent sensibil mai mare decât cel de anul trecut. Explicațiile pot fi găsite atât în structura si dificultatea subiectelor cât și în modul mai aplicat, mai serios în care elevii claselor terminale s au pregătit pentru această probă”, a declarat inspectorul general aș IȘJ Buzău, Dumitru Ene.

Așadar, elevii Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hasdeu s-au clasat și în acest an în top, obținând nu mai puțin de 9 din cele 10 medii de 10 înregistrate în întreg județul. Printre hasdeenii de 10 se numără fiica cea mică a vicepreședintelui Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, dar și fiica omului de afaceri Gheorghe Mărunțiș.

Cealaltă medie de 10 a fost obținută de elevul Ștefan Pîrlog de la Liceul Alexandru Marghiloman. Rezultatul a fost posibil, după cum mărturisesc chiar protagoniștii acestor rezultate, după multă muncă.
„Este destul de multă muncă dar până la urmă să ai așa niște sentimente după, merită. Nu este greu și trebuie doar să vrei si să muncești ”, a mărturisit Denisa Agapie, una dintre elevele de 10 ale Colegiului Național B.P. Hasdeu.
Tot munca pare să fie rețeta succesului și în cazul altei eleve de la Hasdeu cu performanța de a obține 10 la bac.
„Nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Într-adevăr am fost uimită și chiar dacă am muncit mult mă așteptam să fie o notă mare dar nicidecum 10. Cu destulă muncă nu este foarte greu să obții asemenea rezultat dar am fost și într-un liceu de prestigiu care m-a ajutat enorm și cu pregătirea personală rezultatul a fost pe măsură. Acum mai am un hop de trecut, admiterea la ASE și apoi sper la o recompensă pe măsură, poate să merg să mă relaxez alături de prieteni. Deocamdată, nu mi-am făcut planuri”, a mărturisit Catalina Cazacu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.