Aproximativ 100 de membri Sanitas din spitalele buzoiene și din centrele de ocrotire socială au protestat, marți, la orele prânzului, în fața Prefecturii Buzău față de efectele Ordonanței 266 prin care le sunt tăiate sporurile și măririle salariale pe care le așteptau.

Reprezentantul Sanitas Buzău a spus că numărul celor care și-au dorit să protesteze în stradă era mult mai mare dar că i-a rugat pe aceștia să nu vină mai mult de 100 pentru a nu intra sub incidența restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

„Exact cum am anunțat ne-am făcuta apariția în stradă pentru că oamenii sunt foarte nemulțumiți. Am încercat să îi conving să nu vină decât 100 de persoane. Oamenii doreau să vină în număr mult mai mare pentru că sunt nemulțumiți și au văzut că în urma Ordonanței 226 nu s-au primit deloc bani pentru infirmieri, brancardieri, personal tesa și administrativ. De aici cred că o să fie proteste de o și mai mare amploare pentru ca oamenii nu suportă ca așteptând o mărire de salariu să nu mai primească nimic mai ales că nu erau niște sume așa de mari cum au fost pentru medici și asistenți. Vedem ce se va rezolva și dacă nu vom avea un Consiliu Național și vom stabili următoarele forme de protest care vor avea loc”, a spus liderul Sanitas Buzău  asistent Mihai Ștefan.

Protestatarii au venit în fața Prefecturii înarmați cu stegulețe, pancarte iar unul dintre  brancardieri a venit echipat în costumul alb de protecție pe care este obligat să îl poarte la locul de muncă pe care a scris guvernanților că, deși a lucrat cu pacienții Covid-19, nu a primit sporurile promise.

„Sunt brancardier în cadrul UPU Buzău și am cărat de-a lungul timpului majoritatea pacienților care mi-au căzut în mână unii chiar și cu Covid-19 și nu am beneficiat de nici un drept în plus iar acum înțeleg că se dorește a ni se micșora veniturile. Nu este normal acum când  trebuie să ținem cu sănătatea și să protejăm angajații din unitățile spitalicești și să ținem cu sănătatea”, a spus Viorel Guțeniuc brancardier la UPU Buzău.

„Am venit aici pentru o cauză nobilă, vrem sporul care ni se cuvine din salariu, stimulentul de risc promis nu ni s-a dat deși am stat în carantină câte două săptămâni și cred că este nevoie să ne impunem un pic. Nu cu forța, cu vorba bună și cred că înțeleg și domnii care sunt la putere că nu ne este ușor, facem ture grele”, a spus și Dragoș Tănăsescu asistent în cadrul unui centru de plasament din Buzău.

O delegație a protestatarilor a fost primită la discuții de către singurul reprezentant al Guvernului care se mai află la Buzău, subprefectul Adina Moiseanu. Aceasta a promis că va înainta ministerului de resort lista cu revendicările Sanitas însă delegații protestatarilor sunt de părere că nu se va schimba nimic și că singura soluție care se întrevede este greva generală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.