PNL Buzău au demarat, miercuri, o campanie de strângere de semnături în stradă pentru a determina factorii de decizie de la nivel local să introducă în piețele din oraș o procedură de testare a legumelor pentru a identifica eventualele cazuri de produse improprii consumului din pricina substanțelor chimice folosite de agricultori.

Ideea senatorului liberal Vlad Pufu care a apărut imediat după scandalul legumicultorilor din bazinul Glodeanu Sărat prinși ultilizând substanțe neconforme pentru coacerea mai rapidă a legumelor  a fost lansată inițial în mediul online la începutul lunii aprilie timp în care a adunat aproximativ 300 de semnături.

„Dăm start astăzi campaniei noastre pentru strângere de semnături pentru testarea legumelor în piețe.  Avem deja în mediul online o astfel de campanie pentru conștientizarea decidenților locali și a domnului primar Toma care a strâns aproximativ 300 de semnături. Astăzi demarăm această campanie prin corturile amplasate în municipiul Buzău și de luni vom începe și <<door to door>> prin reprezentanți zonali. Am vazut o reticență la ultima ședință de consiliu local în a introduce aceste teste și o reticență a domnului primar Constantin Toma care a catalogat inițiativa noastră drept una populistă. Nu este populistă! Vorbim despre sănătatea noastră a buzoienilor și a românilor iar despre sănătate trebuie să vorbim cu maximă maturitate. În toamnă vrem să îl determinăm pe domnul primar, în baza acestor semnături să introducă acest tip de testare. Soluția trebuie să o găsească dânsul, nu venim să îi dăm noi soluțiile, dar să nu uităm că avem la Buzău Banca de Gene acolo unde activează reputați specialiști care cred că trebuie puși la treabă să identifice împreună cu Primăria soluții ce pot fi puse în aplicare”, a spus președintele organizației municipale a PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu.

Pentru început liberalii au amplasat două corturi în vecinătatea piețelor din Dorobanți și Micro XIV iar de luni aceștia vor merge la ușile buzoienilor pentru a-i determina să semneze petiția prin care se cere testarea legumelor în piețe.

Și președintele PNL Buzău, deputatul  Gabriel Avramescu, prezent la startul acțiunii din cartierul Dorobanți a declarat că subiectul este unul de actualitate mai ales acum când se discută despre reducerea prețului la unele alimente de bază și când ar trebui luată în discuție și calitatea alimentelor ce ajung pe mesele românilor.

„Așa cum ați văzut cu toții este o campanie a domnului Pufu prezentă și în media națională pentru că este o problemă de interes mai ales acum când se vorbește despre tot felul de facilități ce trebuie introduse, de reducere a prețului la alimente de bază și tocmai de aceea cred că în acest moment trebuie să vorbim și despre calitatea a ceea ce punem pe masă. Tocmai de aceea suntem cu toții aici să sprijinim această inițiativă care nu este singulară și sunt orașe care fac deja aceste testări și ne dorim ca în piețe producătorii adevărași să aibă prioritate și mai puțin cei care sub umbrela <<producătorului agricol>> vin și vând kiwi, banane, portocale sau alte produse <<tradiționale>> buzoiene”, a spus Avrămescu.

La rândul său, prefectul județului Buzău a declarat că susține inițiativa liberalilor buzoieni pe care o consideră un demers „în sprijinul adevărului” și că aceasta nu ar trebui să îi sperie pe cei corecți și care nu au nimic de ascuns.

„Ca prefect văd că există o tentație din asta ca în loc să luptăm cu adevăratele problemele pe care le avem mai bine luptăm să nu se afle aceste probleme. Nu sunt de acord cu o astfel de abordare și cred că cine nu are nimic de ascuns trebuie să fie de acord cu această inițiativă pentru că cine nu are nimic de ascuns nu are de ce să se ferească de un asemenea subiect. Apoi, dacă după ce noi ne vom fi făcut treaba și oamenii arată că își doresc acest tip de testare, la Primăria Buzău se ajunge la concluzia că nu se identifică soluții pentru această activitate vă spunem că aceste soluții au fost identificate deja la Brașov și putem să îi întrebăm pe ei cum au făcut să aducă adevărul în piețele din Brașov. Susțin din toate posturile, atât cea de prefect cât și cea de activist politic, acest demers în sprijinul adevărului”, a declarat prefectul județului Buzău Daniel Țiclea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.