COnsiliu Judetean

140.000 de lei din fondul de rezervă al județului Buzău vor ajunge la două administrații locale din județ din care 40.000 cu titlu de împrumut. Este vorba despre localitatea Măgura pentru care a fost alocată suma de 100.000 de lei și Consiliul Local Cănești care va primi 40.000 de lei . În primul caz banii vor fi folosiți pentru sprijinirea Grupului de Acțiune Locală „Colinele Buzăului” constituit la nivelul comunelor Tisău, Măgura, Unguriu, Berca, Pârscov, Cozieni, Bozioru şi Scorţoasa pentru accesarea şi susţinerea proiectelor nerambursabile pentru investiții în sectorul public. Cealaltă sumă, respectiv 40.000 de lei, va fi folosită de Consiliul Local al comunei Cănești pentru plata lucrărilor la un drum din comuna avariat serios în urma ploilor din luna aprilie.
Proiectul a fost votat doar de consilierii județeni din USL si PP-DD. Aleșii PDL nu au fost de acord cu prima parte a proiectului, cea care hotăra alocarea a 100.000 de lei comunei Măgura și au votat împotrivă, prevăzători vizavi de condițiile meteorologice anunțate în perioada ce urmează.
„Aceste lucruri au fost lămurite și în comisii. Este un fond de rezervă la dispoziția președintelui dar ați văzut că totul trece prin consiliu. E vorba de bani, de finanțări ce pot fi acordate în diverse condiții. Acum este vorba despre 40.000 de lei alocați pentru o situație de urgență în comuna Cănești și 100.000 de lei pentru accesarea unui proiect final de peste 3 milioane de euro de către GAL „Colinele Buzăului”. Mi se pare normal să ajutăm aceste comunități pentru că nu au posibilități și este păcat să se piardă acești bani. Nu suntem în campanie, fondurile nu s-au dat pe culoare politică și avem încă trei ani în care trebuie să facem ce ne stă în putință pentru locuitorii acestui județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.