Ponderea surselor regenerabile de energie în producția de energie electrică din UE s-a dublat, de la aproximativ 15 % la aproape 31 % în ultimii trei ani. Principalul motor al acestei situații a fost creșterea ponderii energiei eoliene și a energiei solare fotovoltaice.

Ȋn aceste condiții, UE face recomandări și către statele care pun mai puțin pariu pe folosirea energiei regenerabile. Ȋn timp ce, după primul val de SARSCOV2 Germania a demarat favorizarea finanțărilor pentru producerea de energie verde, România are un aport de maxim 10 la sută de energie verde din totalul de energie electrică. Numai că Guvernul liberal lansează și blochează programe de subvenționare a achizițiilor ce produc energie verde.

Ȋn schimb, programul de guvernare al PSD conține o prevedere solidă ce arată că românii vor primi granturi pentru a-și achiziționa sisteme fotovoltaice. Susținerea instalării de panouri solare pentru producerea energiei electrice este un demers clar al PSD și înseamnă câte 15.000 euro/beneficiar.
Bugetul în acest caz va fi de 100 milioane de euro și provine exclusiv din bugetul de stat.

OBSERVATORUL BUZOIAN/Comandat de PSD Buzău COD MANDATAR 11200020

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.