17 oameni au murit în accidente rutiere produse pe șoselele Buzăului, de la începutul anului curent. Așa arată statisticile realizate de polițiștii buzoieni, realizate pe prima jumătate a lui 2018. Deși dramatice, cifrele arată o scădere a numărului victimelor comparativ cu perioada similară a anului trecut când erau contabilizate 19 decese în urma accidentelor rutiere.
De asemenea, numărul accidentelor grave a scăzut anul acesta de la 64, câte erau înregistrate în prima jumătate a lui 2017, la 47, în prezent. În plus, și numărul persoanelor rănite grav în evenimente rutiere a scăzut la 37, de la 63, anul trecut.

”În primele saşe luni ale acestui an, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au avut o prezenţă activă în stradă, acţionând în permanenţă pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic, urmărindu-se în special prevenirea producerii de evenimente soldate cu victime.
Astfel, în perioada de referinţă s-a reuşit diminuarea numărului de accidente rutiere grave, a numărului de persoane decedate, precum și al celor rănite grav.
Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonală.
Poliţiştii rutieri au organizat 311 acţiuni şi controale, ocazie cu care au constatat 335 de infracţiuni, au aplicat 30.211 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 2.510 permise de conducere, dintre care 2.344 în vederea suspendării dreptului de a conduce şi au retras 379 de certificate de înmatriculare”, se arată în raportul conducerii IPJ Buzău, privind activitățile și infracționalitatea din prima jumătate a anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.