Astăzi a avut loc tragerea la sorţi în urma căreia au fost desemnaţi președinții și locțiitorii lor în birourile electorale din județul Buzău. În acest an, concurența a fost mare, având în vedere că atât președinții cât și locțiitorii vor fi remunerați cu câte 85 de lei pe zi începând de astăzi și până pe 10 iunie când au loc alegerile. Practic, după alegeri, preşedinţii şi locţiitorii de birouri electorale vor primi peste 5 mii de lei fiecare, cheltuiala urmând să fie suportată de primării.
Pe lista de rezervă au rămas zeci de jurişti care nu au prins un loc. În urma tragerii la sorți, din cei peste 300 de inscriși au fost desemnați câte 87 de președinți și 87 de locțiitori, câte unul pentru fiecare birou electoral.
„Au fost prezenți peste 250 de candidați pentru 174 de locuri. Conform legii, întâi au fost desemnați judecătorii și procurorii iar apoi juriștii”, a precizat președintele Tribunalului Buzău, Constantin Florescu.
În urma tragerii la sorți, președintele Biroului Electoral Județean Buzău a fost desemnată judecătoarea Daniela Ridiche iar locțiitor, judecătoarea Mihaela Nazarie. La municipiul Buzău, președinte a fost desemnat procurorul Nicolaie Gușă și locțiitor judecătoarea Eugenia Pușcă.
Cei care nu au fost desemnați astăzi rămân variante de rezervă ce ar putea lua locul celor trași la sorți, în funcție de eventualele evenimente neprevăzute ce ar putea determina absența unora dintre cei aleși.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.