S-a dat startul pregătirilor pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Începînd cu această oră, circulaţia pe Bulevardul Nicolae Titulescu va fi închisă între intersecția cu strada Democrației și cea cu Bulevardul Nicolae Bălcescu iar restricțiile se vor menține până mâine după terminarea tuturor manifestărilor.
Poliţiştii au închis circulaţia de astăzi pentru a putea fi montate corturile în care buzoienii vor fi invitaţi să servească bucatele tradiţionale româneşti, de 1 decembrie.
„Circulația va fi închisă pe Bulevardul Nicolae Titulescu sectorul de drum cuprins între intersecțiile cu strada Democrației și Bulevadul Nicolae Bălcescu. Șoferii vor trebui să circule cu prudență și să se conformeze indicațiilor polițiștilor rutieri care vor acționa în zonă pentru prevenirea oricăror incidente”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.
La Buzău, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României vor avea loc la Monumentul Eroilor Neamului din faţa Prefecturii judeţului, cu începere de la ora 10.00. Manifestările vor cuprinde un ceremonial militar şi religios, depuneri de coroane și defilarea Gărzii de Onoare. După terminarea defilării militarilor, buzoienii sunt invitaţi să servească din bucatele tradiţionale, la fel ca în fiecare an. 100.000 de lei este suma care a fost alocată de către Consiliul Judeţean pentru a prepara 3.000 de porţii de fasole cu ciolan, cu 500 mai multe faţă de anul trecut. Cei prezenţi vor primi şi ţuică fiartă şi vor avea parte şi de un mic program artistic susţinut de Maria Ciobanu, Florin Vasilică împreună cu Grupul Teleormanul, Bianca Purcărea, Adriana Stuparu, precum şi de grupurile Centrului pentru Conservarea Tradiţiilor.
Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.