19 de elevi de gimnaziu ai Școlii Gimnaziale nr 11 din Buzău s-au întâlnit, miercuri, cu președintele Consiliului Județean Buzău pentru a-i prezenta acestuia proiectele cu care au câștigat  două premii I și un premiu III la  Concursul școlar Național FIRST LEGO League Challenge.

Cei 29 de elevi constituiți in două echipe au realizat un robot din piese Lego și un proiect de cercetare și inovare în urma căruia ar putea fi creat lângă oraș un spațiu destinat activităților sportive ce pot fi realizate de oameni de toate vârstele în urma căruia oamenii să fie recompensați funcție de activitățile sportive pe care le realizează.

„Elevii Școlii Gimnaziale numărul 11 au participat la Concursul Național de Robotică Electronică organizat de Universitatea Politehnica București. Participarea lor din acest an bineînțeles că a adus rezultate excepționale pentru ambele echipe. Deci școala gimnazială numărul 11 a avut două echipaje, am trecut de etapa regională de la Iași au fost calificate pentru etapa națională de la București iar la București echipa juniorilor a câștigat premiul întâi pentru proiectul de inovare iar elevii clasei a VIII-a, echipa seniorilor le spunem noi, au câștigat premiul întâi pentru proiectarea robotului și premiul al treilea la etapa națională pentru performanța robotului. Robotul a avut de efectuat mai multe misiuni fiecare misiune a avut un anumit număr de puncta iar elevii noștri au reușit să obțină 455 de puncte. Suntem mândri de ei și încercăm să sprijinim cum reușim. Le mulțumesc părinților în primul rând pentru că toate aceste performanțe ale unui robot nu pot fi obținute dacă nu se investește în acel robot”, a spus Tincuța Iftime, directorul Școlii Gimnaziale nr 11 Buzău.

Astfel, proiectul de cercetare și inovare realizat de 12 dintre elevii școlii buzoiene, a scos la iveală că oamenii nu mai fac suficient sport fiind preocupați cu alte activități, nefiind atrași de locurile dedicate sportului și de faptul că sunt tot mai dependenți de tehnologia modernă și de gadget-uri precum telefon, tablete calculatoare. Prin urmare elevii de gimnaziu au întocmit un proiect pentru amenajarea unui spațiu dedicat sportului dotat cu aparate sportive inteligente care  vor recompensa oamenii care fac sport în funcție de activitatea transformând energia consumată de oameni în cadrul activităților sportive în energie electrică cu care practicanții să își poată încărca telefoanele sau chiar mașinile electrice, reducând astfel poluarea prin producerea de energie verde.

„Eu mă bucur tare mult că suntem astăzi aici împreună cu voi. Și vreau să știți că noi ca și instituție și nouă în general oamenilor ne-ați făcut o frumoasă surpriză. Să ne întâlnim aici trecutul, și aici mă refer strict la mine, prezentul și viitorul. Uitându-mă la voi care reprezentanți viitorul chiar o să avem un viitor și nu doar noi să zicem în județul Buzău ci ca și dezvoltare a omului de mâine ca să spun așa. Raportat la ce s-a întâmplat în lume eu vă mulțumesc mult pentru ce ați realizat. Pentru aplecarea care o aveți pentru viitor, pentru știință, pentru tehnică și nu în ultimul rând, ce ar trebui să ne fie nouă mai drag oamenilor, să trăim într-un mediu curat să facem mișcare, să ne dezvoltăm armonios ca să putem să evoluăm în societate și implicit societatea odată cu noi. Vreau să mulțumesc cadrelor didactice, vreau să mulțumesc părinților voștri și eu cred că dacă tot se vorbește așa în ultima vreme despre dezvoltare durabilă, despre exemple de bună practică voi chiar sunteți un exemplu de bună practică, de bun samaritean dacă pot să spun așa și acolo unde să vrea se și poate iar eu o să fac tot ceea ce pot ca să vă promovez. Este firesc să fie așa și îmi doresc din tot sufletul ca și alți copii și de ce nu și oameni maturi ca și mine să vă urmeze exemplul”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

În ceea ce privește ce-a de-a doua echipă de elevi de gimnaziu, elevi de clasa a VIII-a, aceștia au realizat un robot din piese LEGO capabil să realizeze multiple sarcini, robot cu care au câștigat premiul întâi pentru construcția sa și premiul III pentru performanța acestuia.

„Anul acesta a fost pandemie și ne-a fost destul de greu, trei luni cel puțin ne am întâlnit pe Zoom și în mare parte din timp am trăit online. Suntem însă o echipă, suntem uniți și am lucrat vreme de trei ani la acest proiect. Suntem o familie, una care se susține indiferent de probleme și indiferent de situație. Ne mai certă, dar e împăcăm mereu și ajungem la concluzia corectă și încercăm să facem cât de bine putem ceea ce facem. Dovadă și rezultatele noastre”, a spus unul din elevii din echipa care a proiectat robotul de Lego.

În urma performanțelor obținute de elevii Școlii Gimnaziale nr 11, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a decis promovarea pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul Județean din luna mai a unui proiect de hotărâre prin care elevii și îndrumătorii acestora sa fie premiați cu premii în bani. Astfel, dacă proiectul va întruni votul majorității consilierilor județeni cei 19 elevi și îndrumătorii acestora ar urma să primească câte 500 de lei.

„Vă felicit pe voi că voi sunteți cei care ați muncit și munciți în continuare și sunteți exemple pentru colegii voștri. Felicit cadrele didactice care au stat alături și vă conduc pe drumul cunoașterii și bineînțeles familiile pentru tot sprijinul pe care vi l-au acordat și vi-l acordă și iată că din această perioadă nu pot rezulta decât lucruri bune. O colaborare într-adevăr deschisă eficientă și în beneficiul nostru al tuturor. Apreciem și mulțumim aplecarea și atenția care vi se acordă din partea comunității locale în completarea acestei triade. Sunt sigur că premiul pe care îl primi va fi investit tot aici pentru că niciodată aceste fonduri nu sunt suficiente. Cercetarea, știm cu toții, că nu prea beneficiază de întreaga finanțare”, a spus Ionel Meiroșu inspectorul școlar general al ISJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.