Poliţiştii buzoieni de la Investigarea Fraudelor fac cercetări într-un dosar care vizează  19 persoane din Buzău dar și din alte judeţe, suspectate că au înselat o bancă, luând bani cu împrumut, cu gândul de a nu-i mai returna vreodată.
Oamenii legii au descoperit că indivizii au contractat credite de nevoi personale în baza unor documente de venit false. În perioada decembrie 2007-martie 2008,  zece dintre cei cercetați, indivizi din Buzău, dar şi din Ploieşti şi Braşov, au obţinut credite de nevoi personale de la agenţia unei bănci comerciale, folosind documente de venit false. Actele respective au fost procurate cu ajutorul altor 9 persoane care în calitate de administratori ori contabili ai unor firme din Buzău au completat documentele solicitate de bancă pentru acordarea împrumuturilor. Valoarea totală a creditelor contractate ilegal a fost de peste 4 miliarde de lei vechi şi 60.000 de euro, sume care nu au fost rambursate.
După ce se vedeau cu banii ridicați, indivizii obișnuiau să achite una sau două rate apoi își făceau pierdută urma iar banca rămânea cu paguba.
Împotriva celor 19 persoane, poliţiştii au început urmărirea penală pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals respectiv instigare la înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, infracţiuni pentru care, indivizii riscă până la 12 ani de închisoare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.