Sute de buzoieni au luat cu asalt curtea Colegiului Agricol în căutarea unui job la prima Bursă a Locurilor de Muncă din 2013. Oamenii s-au strâns în curtea liceului unde AJOFM organizează de ani buni bursele locurilor de muncă și au așteptat ore bune în speranță că, odată întrați, vor reuși să-și găsească o modalitate de a câștiga o pâine.
Aflat la prima organizare a unei burse a locurilor de muncă de după revenirea la conducerea AJOFM, directorul Ionel Tociu este mulțumit și consideră că primele rezultate sunt încurajatoare.
„Bursa generală a Locurilor de Muncă este o măsură activă care, iată, își dovedește eficiența și după aprecierile noastre la primele ore au fost în jur de 5-700 de persoane dar estimăm ca până la finalul zilei să ne treacă pragul în jur de 1400 de oameni”, a declarat Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău, la debutul Bursei Locurilor de Muncă.
Și chiar dacă șomerii veniți în căutarea unui loc de muncă au fost mai mulți ca niciodată în curtea Colegiului Agricol, responsabilii din cadrul AJOFM dau asigurări că la Buzău, industria dă semne de revenire.
„Platforma industrială a Buzăului a restartat și sunt foarte multe structuri profesionale specifice începând de la ingineri metalurgi, ingineri TCM și până la sudori, rabotori, frezori care sunt cerute de angajatori iar acesta este un semnal pozitiv pe piața forței de muncă din Buzău. Este vorba de structuri profesionale care sunt disponibilizate dar și structuri care se cer pe o anumită perioadă de timp. Ceea ce se cere acum la Buzău sunt societăți comerciale cu ciclu lung de fabricație și au nevoie de o anumită structură profesională pe o perioadă limitată de timp. Adică dacă societatea are o comandă care se face in 12-14 luni in primele 6 luni are nevoie de sudori după care intr-un fel sau altul sunt disponibilizați și angajați probabil peste o altă perioadă de timp dar asta înseamnă economie de piață ”, a declarat șeful AJOFM Buzău, Ionel Tociu.
La prima bursă a locurilor de muncă din acest an organizată în întreg județul Buzău au oferit locuri de muncă 84 de operatori economici iar numărul posturilor scoase la concurs a fost de peste 696 din care pentru 70 erau necesare studiile superioare. Din cele 1363 de persoane care au participa la nivel județean la Bursa Locurilor de Muncă, 793 au fost selectate pentru interviu iar alte 21 au fost angajate pe loc, din care 11 la Buzău, 8 la Râmnicu Sărat și câte o persoană la Pogoanele și Pătârlagele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.