clasa zero

Autoritățile din învățământul buzoian dau asigurări că anul școlar care bate la ușă nu va veni cu nici o surpriză neplăcută pentru cei care vor intra în bănci pentru prima dată.

Clasele pentru elevii de la pregătitoare vor fi amenajate  pentru nevoile celor mici cu mobilier adecvat staturii lor.

Potrivit inspectorului școlar general adjunct Geta Burducea, fiecare școală va avea mobilier pentru cei mai mici dintre elevi. În această vară au fost comandate 1100 de seturi noi care să completeze mobilierul deja existent în unitățile de învățământ.

”Avem 4000 de elevi în clasa pregătitoare adică 256 de clase. Am comandat mobilierul, completare la ce am avut anul trecut. Este vorba despre 1100 de seturi de mobilier, plătite deja, care sunt distribuite  în scoli. Fiecare școală a încheiat contract cu furnizori prin licitație iar învățătorii au fost la  cursuri de pregătire pentru că programa de la pregătitoare este una nouă”, a declarat marți inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău, Geta Burducea.

Potrivit sursei citate, cele mai căutate școli de către elevii de la pregătitoare au fost anul acesta cele din orașul Buzău, școli cu tradiție, precum 11, 15, 1 și chiar 7.

Există însă și unități de învățământ unde clasele zero se vor desfășura simultan cu alte clase, situații de acest gen întâlnindu-se în mediul rural, unde de regulă, s-a înființat doar o clasă pregătitoare pe comună iar numărul elevilor este foarte mici. Într-o astfel de situație, cei mai mici dintre școlari vor ajunge să studieze la comun cu colegii lor mai mari, de clasa întâi sau clasa a doua.

 

C.D.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.