28 de perchezitii efectuate de polițiștii din Buzău într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani. Capii rețelei ar fi doi bărbați din Calvini

0

Polițiștii buzoieni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pun în executare, miercuri dimineață, 28 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Buzău, Ilfov și municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată, și spălare a banilor, în formă continuată.

Potrivit IPJ Buzău, din cercetări a reieșit că, în perioada august 2023 – martie 2024, doi bărbați, de 37 și 39 de ani, din Calvini, ar fi achiziționat elemente de mobilier din lemn, considerate de lux, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane. Actul comercial s-ar fi realizat inițial ca persoană fizică și, ulterior, prin intermediul unei societăți nou înființate de către aceștia, fără ca operațiunile efectuate ori veniturile realizate să fie declarate, respectiv evidențiate în actele contabile, ori în alte documente legale și, implicit, fără a fi achitate obligațiile către bugetul de stat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin aceste operațiuni, este estimat la 135.000 de lei.

De asemenea, cercetările au scos la iveală că în perioada 2018 – aprilie 2024, cei doi bărbați ar fi achiziționat/construit imobile, pe numele altor persoane și ar fi achiziționat imobile de lux cu bani obținuți în mod ilicit. Totodată există indicia privind săvârșirea unor infracțiuni, pe teritoriul altor state.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiuni au participat polițiști din structurile Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai inspectoratelor de poliție județene Buzău și Ilfov, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.