Polițiștii din Buzău au găsit în urma amplelor percheziții desfășurate marți la contrabandișii de tutun din Buzău, Brăila și Ialomița peste o tonă de tutun, maşini de tocat frunze şi de fabricat ţigarete, dar şi sume importante de bani. Toate au fost ridicate poliţişti în timp ce 11 persoane au fost duse la audieri, iar în final trei au fost reținute.

Marți, polițiștii de la mai multe structuri din cadrul IPJ Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie au descins în 11 locaţii din județele Buzău, Brăila şi Ialomiţa, la persoane bănuite de producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. 45 de oameni ai legii au descins la domiciliile unor indivizi suspectați că fac afaceri ilegale cu tutun. 7 perchezitii au avut loc in orașul Buzau, 2 în mediul rural, una în Braila si o percheziție în judetul Ialomita. Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada iunie – octombrie anul acesta, ar fi produs țigarete şi tutun pentru fumat în locuințele lor, cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Ulterior, ar fi comercializat peste 1400 kg de tutun frunze şi mărunţit, precum şi peste 6400 de ţigarete confecţionate artizanal pe raza municipiului Buzău.Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 150.000 de lei.

Cei 11 suspecţi cu vârste cuprinse între 26 şi 65 de ani au fost duşi, pentru audieri, la sediul poliţiei din Buzău. Totodată, în urma decinderilor, oamenii legii au ridicat peste 1100 de kilograme de tutun, 13 maşini artizanale de fabricat ţigarete, 9 maşini pentru tocat frunze, peste 3500 de tuburi goale pentru confecţionat ţigarete cu filtru, precum și peste 300 ţigarete confecționate artizanal. De asemenea, anchetatorii au ridicat şi sume importante de bani, sume c ear fi fost obţinute în urma comericlaizării ilegale de tutun. Este vorba despre peste 13.600 lei, 5.100 euro şi 300 lire sterline.

La finalul audierilor, trei persoane din Buzau, de 32, 33 și 64 de ani au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.