Zapada 2014-11

Aproape 130 de sate din 37 de comune sunt izolate duminică seară în județul Buzău, din cauza nămeților și viscolului puternic care a troienit zăpada pe toate căile de acces.
Printre localitățile afectate se numără Balta Albă, Boldu, Brădeanu, C. A Rosetti, Chiliile, Cilibia, Cochirleanca, Costești, Florica, Gălbinași, dar și Robeasca, Rușețu, Smeeni, Vâlcelele, Valea Râmnicului ori Ziduri.
La ora 20.30 în județul Buzău erau 5 localități nealimentate parțial cu energie electrică: Cănești, orașul Nehoiu, comunele Rușețu, Brăești și Cozieni în timp ce în alte cinci localități nu e curent deloc de zeci de ore: Amaru, Bozioru, Luciu, Largu și Odăile, fiind afectați aproape 4200 de consumatori.
În urma căderilor de zăpadă și a viscolului care a suflat cu putere nu s-a reușit deblocarea nici unuia dintre cele cinci drumuri naționale din Buzău în timp ce pe DN 10 Buzău-Brașov nu se permite accesul mașinilor mai grele de 7, 5 tone.
De asemenea, autoritățile județene au decis închiderea a 3 drumuri județene în timp ce alte 18 sunt blocate de nămeți iar alte cinci șosele comunale sunt impracticabile. Un tren este blocat în gara Buzău Sud de mai bine de 5 ore iar 130 de persoane se află în vagoanele acestuia. Este vorba despre trenul InterRegio 1571 București Nord-Galați care a rămas în Gara Buzău de la ora 15.00 deoarece este blocată calea ferată pe relația Buzău Făurei. Persoanele blocate au primit din partea autorităților ajutor, ceai și hrană dar nu au aflat când își vor putea continua drumul către destinație.
De asemenea, Consiliul Județean cu sprijinul unui centru comercial din municipiul Buzău dar și Inspectoratul Județean de Poliție au trimis alimente și ceai cald tuturor persoanelor care așteaptă în Gara Buzău și tiriștilor blocați pe șoseaua de centură a municipiului în zona Vămii Buzău.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.