bebelus-vaccin
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatic B, primele produse urmând să fie livrate în august. Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an, anunţă instituţia.
În acest context, săptămâna viitoare vor fi recepţionate primele 110.000 de doze de vaccin BCG, urmând a fi distribuite în unităţile din teritoriu. Totodată, până la sfârşitul lunii august, vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatic B, informează Ministerul Sănătăţii.
În acest an, MS va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatic B.
Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii, dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a vaccinului deoarece în prezent există un număr mic de producători care mai fabrică aceste produse.
Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică teritoriale identificarea tuturor copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.
Toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie, mai spun reprezentanţii instituţiei.

La Buzău, nu mai e demult în maternități și în stocul DSP vaccin împotriva tuberculozei iar cel împotriva hepatitei este pe sfârșite. În aceste condiții, medicii au întocmit liste de așteptare cu copiii care nu au primit serul împotriva cruntelor maladii și promit că vor relua imunizarea imediat cum ministerul de resort va trimite în teritoriu tratamentul, fără ca micuții să fie afectați de așteptarea generată de neajunsurile cu care se confruntă sistemul medical românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.