Circa 6-7 mii de persoane din cinci comune buzoiene mai sunt izolați sâmbătă seara, cea mai gravă situație înregistrându-se în localitatea Robeasca unde autoritățile nu au reușit să ajungă până acum.
Potrivit prefectului județului Buzău, Paul Beganu, sâmbătă seară mai sunt izolate total ori parțial localitățile Balta Albă, Vîlcelele, Glodeanu Siliștea, Robeasca și Valea Salciei. Conform sursei citate, situații grave se înregistrează în localitățile Balta Albă și Robeasca, unde jandarmii și militarii nu au putut asjunge din cauza drumurilor acoperite de blocuri imense de zăpadă. În total, ar fi potrivit lui Beganu circa 6-7 mii de oameni izolați în timp ce fără electricitate sunt 16 comune, între care unele sunt nealimentate de o săptămână.
Potrivit specialiștilor de la Electrica, în multe zone nu se poate ajunge încă din cauza drumurilor blocate de nămeți, în altele trebuie înlocuiți stâlpii rupți cu alții din lemn. Sunt și situații în care zăpada este atît de mare încât oamenii asjung la firele de electricitate iar odată pornită instalați aar putea ar puteas apărea alte probleme, ca oamenii ori copiii să fie electrocutați.
În județul Buzău sunt încă mii de familii izolate de nămeți cât casa. În multe localități buzoiene, oamenii merg pe acoperișurile caselor, și mulți se tem pentru vieților lor. Localnicii din satele izolate spun că locuințele ar putea dceda sub greutatea zăpezii, la animalele dfin grajduri mulți nu au ajuns de aproape o săptămână.
În continuare în acest județ sunt 16 șosele județene blocate, potrivit ultimelor centraliuări ale Poliției, închis fiind în continuare, de o săptămână și DN 22 Rîâmnicu Sărat Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.