Consiliul Județean Buzău a constituit, joi, o comisie care urmează să discute cu medicii din Spitalul Județean Buzău în încercarea de a găsi o rezolvare la revendicările care i-au determinat pe medicii buzoieni să intre în grevă japoneză în urmă cu o săptămână. Comisia a fost constituită la propunerea consilierului județean Gheorghe Vlase și din ea fac parte șase aleși județeni, câte unul de la PSD, PNL, UNPR, ALDE și doi independenți. La prima vedere, comisia nu va avea nici o utilitate. Chiar dacă a fost de acord cu constituirea comisiei, președintele Consiliului Județean a recunoscut că aceasta nu va putea face mare lucru pentru rezolvarea situației din Spitalul Județean, adevăratele pârghii fiind de natură legislativă

„S-a constituit o comisie, a fost solicitarea consilierilor și nu am vrut să mă opun, deși cred că această comisie poate doar constata anumite lucruri, nu le poate și rezolva. Problema este la toate spitalele și este vorba despre schimbarea cadrului legislativ, pentru că eu cred că ar fi normal ca din moment ce ne-au dat spitalele să putem să intervenim și din punct de vedere material la retribuțiile medicilor pentru a-i putea cointeresa să rămână în spitalele județene. Sper ca din 2017 să se schimbe lucrurile odată cu legea salarizării si să ni se permită să intervenim ” a declarat președintele Consiliului Județean Buzău.

Cei 6 membri ai comisiei sunt Adrian Petre-PSD, Florina Stoian-PNL, Gheorghe Vlase-ALDE, Bogdan Vasilescu-UNPR , Sorin Tănase și Viorel Mocanu-independenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.