Zilele Monteoru-19
UPDATE: Opera Naţională: Niciun angajat nu a fost reţinut şi nici chemat la audieri, în urma percheziţiilor
„Astăzi, 12 mai 2015, Poliţia sectorului 1 Bucureşti a efectuat o percheziţie la sediul instituţiei noastre, ca urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. În urma percheziţiei efectuate, la momentul transmiterii acestei informări de presă, niciun angajat al Operei Naţionale Bucureşti nu a fost reţinut şi nici chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru alte audieri”, se arată într-un comunicat remis de Opera Națională al cărei director este Răzvan Dincă.

UPDATE: Răzvan Dincă a fost dus deja pentru audieri la Poliţia Sector 1. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 face cercetări într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulţi funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese. În prezent, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) efectuează percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti, respectiv la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei, potrivit unui comunicat de presă al PJS1.Conform sursei citate, în acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti.

Fostul director al Teatrului George Ciprian din Buzău, Răzvan Dincă și patron al pensiunii Țara Luanei din Monteoru, este vizat de o serie de percheziții și anchete desfășurate marți de procurori. Anchetatorii au descins la la Opera Naţională din Bucureşti, acolo unde Dincă este director de mai multă vreme, cercetările fiind desfășurate în legătură cu achiziţii făcute de instituţie, potrivit unor surse judiciare. Procurorii ridică documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie iar Răzvan Dincă urmează să dea cu subsemnatul în această cauză, conform surselor citate de Mediafax.
Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical „Viaţa e Frumoasă!”. A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.