581766_10151276630640933_753178473_n
O buzoiancă a fost desemnată Studenta Anului pe alte continente. Este vorba despre Raluca Contu care a primit această distincție din partea Ligii Studenților Români din Străinătate în urma unei competiții extrem de strânse.
Buzoiancă desemnată Studenta Anului pe alte continente a primit acest titlu în urma studiului unei boli care afectează tot mai multe persoane, îngrijorător fiind faptul că vârsta la care afecțiunea apare a scăzut dramatic: boala Parkinson, o afecțiune degenerativă care apare în urma distrugerii lente si progresive a neuronilor.
Potrivit Business Magazine, “pentru a studia aceasta boală, Raluca Contu și-a părăsit orașul natal, Buzău. Ea studiază acum în Japonia.
”Pentru a studia această boală o româncă şi-a părăsit oraşul natal, Buzău, pentru a urma studiile superioare în Japonia. A studiat ştiinţe farmaceutice la Universitatea Hiroshima, apoi a urmat un curs de master în ştiinţe medicinale la aceeaşi universitate. Proiectul ei de cercetare a fost despre cauzele bolii Parkinson, o boală neurodegenerativă a cărei apariţie este determinată de factori încă necunoscuţi. Bolile neurodegenerative sunt una dintre puţinele categorii de boli pentru care încă nu există nici metode de prevenire, nici tratamente bine stabilite. A simţit că trebuie să continue cercetarea în neuroştiinţe, motiv pentru care a decis să urmezE un curs de doctorat. În prezent, este student doctorand la Universitatea Yamanashi, departamentul de neurologie, şi student cercetător susţinut de Societatea Ja¬poneză pentru Promovarea Ştiinţelor la Institutul Naţional de Neuroştiinţe din Tokyo” dezvăluie Business Magazine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.