Concurs economic

Colegiul Economic Buzău a fost sâmbătă, gazda celei de-a treia ediţii a Concursului Interjudeţean de Economie şi Economie Aplicată ,,Anghel Rugină”. Evenimentul a oferit ocazia elevilor să-şi pună în valoare cunoştinţele dobândite în acest domeniu şi să-şi cultive spiritul competitiv. Înscrierea lor a fost o consecinţă a rezultatelor foarte bune obţinute la nivel de clasă, cu prilejul olimpiadei şcolare de profil sau la alte concursuri de economie.
La ediţia din acest an au participat 62 de elevi proveniţi de la unităţi educative din judeţele Buzău, Constanţa şi Brăila. Elevii participanţi la concurs au fost coordonaţi de profesorii: Gina Drăgoiu – Colegiul Economic Buzău, Victor Mihalaşcu – Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa, Cornelia Drăghici – Colegiul Economic „Ion Ghica” Brăila şi Aurel Stratone (inspector de ştiinţe sociale) – Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Buzău.
Concursul a fost conceput ca o alternativă la olimpiada şcolară de profil, cu care se aseamănă prin conţinutul informaţional evaluat, prin standardele impuse, prin tipul subiectelor, dar de care diferă prin aceea că permite elevilor să-şi fructifice mai bine abilităţile şi competenţele. Este vorba despre faptul că la acest concurs există, pentru disciplina economie, trei sectiuni distincte – Teorie economică, Analiză economică şi Rezolvare de probleme – elevii orientându-se spre cea în care pot face performanţă. În acest mod se poate realiza o mai bună valorificare a potenţialului lor. Pe de altă parte, prezenţa disciplinei Economie aplicată în concurs suplineşte lipsa acesteia din schema olimpiadei şcolare, deşi disciplina respectivă se studiază la toate liceele din filiera tehnologică. Astfel, sarcinile pe care le-au avut elevii au fost diferite: comentarea unui text economic, rezolvarea unor probleme de economie, construirea unor studii de caz şi cunoaşterea unor fenomene economice.
Desfăşurarea concursului a fost posibilă datorită sprijinului oferit de către directorul Colegiului Economic Buzău, prof. Marioara Lungu, cadrelor didactice implicate în organizarea şi desfăşurarea concursului, precum şi de către sponsorul tuturor ediţiilor concursului, Firma Rol Car Buzău, prin directorul general al acesteia, Ionel Vlanghe.
,,Se spune că economia poate fi privită din trei unghiuri diferite: ca fiica prevederii, ca sora cumpătării şi ca mama libertăţii. Ea îi face pe oameni prietenii ordinii şi ai siguranţei publice. De aceea, împreună cu echipa, am făcut tot posibiliul pentru ca acest concurs să aibă continuitate. Elevii noştri sunt actorii care vor avea cel mai important rol în economia de mâine iar din acest motiv responsabilitatea pe care o avem în formarea lor este incomensurabilă”, a declarat profesorul Gina Drăgoiu, din cadrul Colegiului Economic Buzău, organizatorul concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.