Șapte persoane din municipiul Buzău au fost reținute, luni seară, pentru  tâlhărie, camătă și șantaj. Polițiștii buzoieni au  efectuat luni percheziții domiciliare la 11 locuințe din Poștă și Mihai Viteazu ocazie cu care au ridicat pentru cercetări 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, un autoturism a fost indisponibilizat.

Persoanele vizate de anchetăp sunt bănuite că  vreme de 9 ani ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens. Pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, persoanele cercetate ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.

Potrivit anchetatorilor, prin activitatea infracțională, ar fi obținut aproximativ 60.000 de euro, dar și alte bunuri mobile și imobile.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsură reținerii față de șapte persoane, 5 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, toate din municipiul Buzău.

În cursul acestei zile, urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanței, în vederea arestării.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. În activități, au fost angrenați și polițiști de investigarea criminalității  economice, polițiști de ordine publică, criminaliști și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.