80 de pietoni care au traversat strada prin locuri nepermise au primit, miercuri, „amenzi morale” de la elevii de clasa a IX-a ai liceului Grigore Moisil. Acțiunea face parte dintr-un proiect de conștientizare a pericolului la care se expun pietonii care traversează strada prin locuri nemarcate și este inițiat de Poliția Rutieră Buzău, în parteneriat cu Asociaţia de Întrajutorare „Ionaşcu Filofteia Dănuţa” şi Şcoala Auto „Brătilă”.
În jurul prânzului 10 elevi de liceu echipați cu veste reflectorizante și înarmați cu chitanțiere de „amenzi morale ” s-au alăturat echipajelor de poliție rutieră și au sancționat „moral” toți pietonii surprinși că au traversat strada prin loc nepermis sau pe culoarea roșie a semaforului. Polițiștii speră ca prin acest demers făcut de elevi oamenii să conștientizeze riscul la care se expun și să renunțe a mai traversa strada prin loc nepermis.
Și chiar dacă cei 80 de pietoni surprinși, miercuri, pe picior greșit au scăpat doar cu amenzi morale, polițiștii speră ca aceasta le va fi învățătură de minte mai ales că majoritatea celor „sancționați” au recunoscut că fapta lor nu este deloc una care să le facă cinste.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.