Centrul de Informare Europe Direct Buzău, instituție care funcționează sub tutela Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Buzău finanțat de Uniunea Europeană prin Reprezentanța Comisiei Europene în România și-a prezentat, marți, o parte din proiectele pe care și-a propus să le realizeze în anul 2019.
Centrul de Informare Europe Direct funcționează la Buzău din anul 2013, grație unui proiect European câștigat și derulat până în 2018. De anul trecut Centrul a depus un alt proiect, care a fost declarat câștigător.
„Facem parte dintr-o rețea de 25 de centre la nivelul României și 436 de centre la nivelul Comisiei Europene. Prin înființarea acestui Centru ne-am propus să promovăm și să aducem valorile Comisiei Europene mai aproape de buzoieni”, a mai spus Felicia Vîjdea, coordinator executive al Centrului.
Misiunea Centrului de Informare Europe Direct Buzău este aceea de a contribui la activitatea de comunicare a Comisiei Europene despre Uniunea Europeană, la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţenii din județul Buzău, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.
Centrul de la Buzău oferă servicii de :
• Consiliere, informare şi consultanţă pe teme europene;
• Răspunsuri la întrebări privind Uniunea Europeană (instituţii, servicii, politici, legislaţie, oportunităţi de finanţare, drepturile cetăţenilor, etc..) prin telefon, e-mail sau personal;
• Asistenţă în rezolvarea problemelor din sfera drepturilor cetăţenilor europeni;
• Furnizarea datelor de contact ale organizaţiilor/instituţiilor europene, naţionale, regionale şi locale;
• Diseminare de informații europene prin e-mail, website şi Facebook;
• Distribuire gratuită de materiale informative furnizate de instituţiile europene sau realizate de Centrul de Informare Europe Direct Buzău;
• Organizare de evenimente cu tematică europeană (dezbateri, seminarii, cursuri, campanii de informare – promovare – conştientizare, concursuri, activități non-formale, spectacole etc);
• Cooperare cu alţi multiplicatori locali de informare (mass-media, instituţii publice şi private, unităţi de învăţământ, organizaţii nonguvernamentale, Centre Europe Direct din România şi din Uniunea Europeană) în vederea organizării activitaţilor cu tematică europeană din diverse domenii de activitate ale Uniunii Europene.

Cu toate acestea, la cerere, reprezentanții centrului pot organiza orice fel de activități cu tematică europeană.
„Putem participa la orice eveniment la care suntem chemați și putem organiza orice alt eveniment pe care doriți să îl realizați”, a spus Anca Damian, manager de proiect.

Mare parte din activitățile din 2019 ale Centrului vor fi marcate de alegerile europarlamentare care se vor desfășura în luna mai. Astfel, pe lângă activitățile obișnuite de informare desfășurate în școli și licee de dezbateri, seminarii, cursuri, campanii de informare – promovare – conştientizare, concursuri, activități non-formale, spectacole, Centrul din Buzău va organiza în premieră în acest an un concurs jurnalistic „ Jurnaliștii buzoieni mai aproape de cetățeni” dar și un teatru-forum care va începe chiar de la sfârșitul acestei săptămâni prin sesiunile organizate vineri de la ora 13.00 și sâmbătă și duminică de la ora 10.00 la sediul Camerei de Comerț Îndustrie și Agricultură Buzău, eveniment la care sunt așteptați să participle un număr impresionant de tineri din liceele buzoiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.