Începe reabilitarea UPU cu bani europeni

0

Consiliul Județean Buzău a semnat, joi, contractul de finanțare din fonduri europene  pentru proiectul ”Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău”, promovat spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară Dezvoltarea Infrastructurii de Sănătate și Sociale, Operațiunea 8.2.B: Unități de Primiri Urgențe.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău într-o perioadă de 41 luni de la semnarea contractului de finanțare.

„Proiectul are termen de implementare 41 de luni și după această perioadă spitalul va ave o cu totul altă față. Valoare contractului este peste 3,5 mil de euro iar din acești bani Consiliul Județean Buzău pune din fonduri proprii aproximativ 2 milioane de euro”, a declarat președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Practic, în curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău, va apărea până în octombrie 2022 o nouă clădire formată din parter plus subsol ce se va lega de actuala clădire a spitalului care va fi practic noua Unitate de Primiri Urgențe

„Noul UPU va arăta cu totul altfel și sper că așa vom rezolva problema destul de spinoasă care există la Unitatea de Primiri Urgențe. Va fi practic o nouă clădire dotată cu aparatură de ultimă generație care va duce implicit și la creștea calității actului medical”, a declarat președintele CJ Buzău.

Felicit echipa domnului președinte al Consiliului Județean Buzău pentru că au reușit să parcurgă toate exigențele programului nostru ceea ce este dificil și de aceea ne ia 6-12 luni să semnăm un astfel de contract. Programul are termen de implementare 41 de luni dar dacă licitațiile pentru execuție și proiectare se finalizează mai repede și proiectul se poate finaliza mai repede. De asemenea, un lucru lăudabil este și faptul că autoritatea contractantă, Consiliul județean,  vine cu o sumă mai mare decât vine Programul Operațional Regional”, a declarat directorul ADR-SE Luminița Mihailov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.