O seară fenomenală pentru sportul buzoian

0
240

O să fiu foarte scurt, veștile circulă repede acum în mediul online, așa că nu vin eu cu noutățile. Doar că cele două bucurii aduse de fotbaliștii de la Metalul și de fetele de la handbal sunt două minuni care rar, enervant de rar, se suprapun într-o singură zi și într-un interval de vreo trei ore în sportul buzoian.

Primii au intrat în luptă băieții lui Vali Stan și au reușit să învingă, după prelungiri, pe omologii lor de aceeași categorie, de la CSM Focșani. O echipă oaspete care l-a înregimentat cu doar 15-20 de zile în urmă și pe Ciprian Petre, fostul căpitan al echipei-fanion a județului, și care în mod absolut normal își dorea calificarea în faza “16-milor” pentru a juca împotriva unei trupe de Liga I. Doar că pe teren lucrurile au stat în cumpănă în cele 90 de minute regulamentare, fotbalul prestat de cele două garnituri fiind unul de factură modestă, dar miza aducerii pe teren propriu a unui „balaur” de nivelul CFR-ului din Cluj, a Craiovei ori a Viitorului, a fost cea care a impus prudența în joc și nu focurile de artificii. Eu am și plecat de la stadion prin minutul 70, mi se părea că pierd timpul nevăzând nimic din ceea ce mi-aș fi dorit, iar destinația mea a fost Sala Sporturilor și meciul fetelor de la Gloria contra Craiovei.

 

Țineți minte minunea de joc de prin luna februarie, când fetele noastre au reușit una din bombele sezonului învingând aceeași trupă olteană la 10 (zece) goluri diferență? Atunci ale noastre erau în coada clasamentului, iar musafirele din Bănie jucau o dublă în Cupa EHF contra Borussiei Dortmund!!! Cele zece goluri diferență au făcut înconjurul României și cred că am răspuns atunci vreo două ore la telefoanele unor corespondenți de handbal de la presa centrală care mă întrebau dacă scorul e real și nu cumva e vreo greșeală de interpretare!!! Azi le-am bătut doar la cinci goluri diferență, 23 – 18 (13 – 7), dar în teren a fost tot un fulger și un trăsnet la poarta Craiovei!

Pe la jumătatea reprizei secunde am aflat și de minunea din Crâng, că metaliștii deschiseseră scorul imediat după fluierul de început al reprizelor suplimentare, apoi că s-a putut menține acest firav 1-0 și că această minunată echipă va aduce la noi în oraș parfumul Cupei României!

Suntem mândri de voi, băieți de le Metalul și fete de la Gloria, și vă implorăm să nu vă opriți din a ne oferi asemea  după-amieze și în săptămânile care urmează!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.