Buzăul votează! Județul Buzău abia pe locul 22 la ora 14.00

0
143

Vremea capricioasă a îngreunat ieșirea alegătorilor la urne astfel că la ora 13.00 județul Buzău se află pe locul 22 la nivel national în topul prezenței la urne a alegătorilor cu puțin peste 27%.

Și politicienii au ieșit ceva mai târziu la urne la acest tur de scrutin astfel că primul care a ajuns la urne a fost primarul Constantin Toma care a venmit însoțit de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

”Trebuie să votăm, e o obligaţie morală a fiecărui cetăţean. Am votat cu încredere că România se poate schimba în mai bine, pentru că avem nevoie de asta. Faptul că au votat atâţi români din Diaspora e extraordinar, înseamnă că îşi doresc să se întoarcă acasă”, a spus primarul Constantin Toma.

Totodată, Toma a declarat îşi doreşte ca noul președinte să muncească ”mai mult”, aşa așa cum își doreste şi de la românii plecaţi peste graniţe, care trebuie să revină acasă, nu să mai muncească pentru alte ţări: ”Îmi doresc de la noul preşedinte ce-mi doresc de la fiecare român şi de la mine, îmi doresc să muncim mai mult, s-avem rezultate mai bune. Din  păcate, după 1990, nu prea s-a întâmplat asta. Au muncit numai unii, foarte puţini, şi foarte mulţi în străinătate. E timpul să muncim pentru ţara noastră, nu pentru alte ţări”.

Întrebat dacă a venit la urne însoțit de președintele PSD pentru a transmite un mesaj anume Toma a precizat: „Nu. Nu am dorit să transmit nici un mesaj.Rândul trecut am venit cu soția, astăzi este plecată la București și va vota acolo și am venit cu domnul Ciolacu”

După ce a mers alături de primarul Constantin Toma la vot președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a mers la secția de votare de care este arondat pentru a-și exercita dreptul constitutional  iar la final a declarat că ar fi bine ca măcar votul pentru președintele țătii să fie obligatoriu pentru ca acesta să aibă legitimitate.

”Nu cred că nu e important cu cine am votat, cum am votat e previzibil. Important e ca tot mai mulţi români să meargă la vot. Vorbim despre prima funcţie în statul român, avem exemplul celor din diaspora pe care îi felicit personal. Ca la primul tur, de data aceasta Parlamentul României cu toate instituţiile au găsit forma de lege foarte bună pentru ca românii să meargă la vot. E un exemplu de urmat si de noi cei din ţară, cred că ar trebui după aceste voturi o dezbatere foarte serioasă ca cel puţin votul pentru preşedinte să fie obligatoriu astfel încât preşedintele să fie legitimat de cat mai mulţi români. 30 de ani pentru mine e o perioadă imensă. Am părul alb, dar pentru o democraţie consolidată înseamnă foarte puţin. M-am referit la votul pentru preşedinte fiind cea mai importantă funcţie, ar fi un început, un exerciţiu şi apoi vedem cum decurge acest exerciţiu şi mergem înainte. Eu personal consider că preşedintele trebuie ales de cât mai mulţi români”, a spus Ciolacu.

Tot dimineață a mers la urne și președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu. Relaxat si binedispus Neagu  a spus că abia așteaptă să fie ales președintele pentru ca toată lumea să se apuce de treabă.

”E normal să fie așa, să fiu binedispus, e o zi deosebită pentru  români, e ziua în care Măria sa poporul își exercită dreptul de vot. Poporul e suveran si are toată puterea în mână acum. Sunt bucuros ca am votat pentru  turul doi și nu a trebuit să-mi schimb opțiunea, am votat pentru același candidat ca în primul tur. Sper ca lumea să vină la vot iar de mâine, toată lumea, de la Administrația Prezidențială până la autoritățile locale să lase în urmă campania electorală și să  facem ce am promis pentru cetățeni, să facă toată lumea un pic mai bine pentru România”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Aproape de orele prânzului a venit la vot și purtătorul de cuvânt al PSD, senatoruil Lucian Romașcanu. Întrebat dacă a votat cu inima sau cu raţiunea, Romaşcanu a declarat: ”În primul rând, ca şi data trecută, spun că am votat, ceea ce e important şi – dacă mesajul ajunge astăzi la lume – este acela de a ieşi din casă şi de a merge la vot, indiferent de vreme, pentru că e important să fii parte a lucrurilor care se întâmplă la tine în ţară. Am votat pentru ceea ce am spus de atâta vreme: am votat pentru energie, am votat pentru combativitate, pentru cineva care să fie în slujba poporului român tot timpul: 7 zile din 7, 24 de ore pe zi, cu mai puţine vacanţe şi cu mai multă implicare”.

Senatorul PSD de Buzău, a adăugat că îşi doreşte pace socială, iar românii să revină acasă: ”Lucrul pe care cei dinainte au reuşit să-l strice: pace socială, reunirea românilor între ei, în ţară, dar şi din ţară cu cei de afară, să dispară această separare şi această împărţire a românilor în buni şi răi, în ai mei şi ai lor, în de aici şi de acolo. E important să fim iarăşi toţi, în aceaşi loc, în acelaşi timp, mai ales la 101 ani de la Marea Unire a României.”

Și reprezentantul PNL medicul Adrian Zoican a ajuns la urne puțin după ora 12.00. El a venit pe jos, însoțit de soție și a votat pentru un președinte care să îl reprezinte:”Am venit la vot cu speranța ca toate dorințele ni se vor îndeplini. Invit toți buzoienii să iasă la vot, avem nevoie de un președinte care să ne reprezinte interesele, care să lupte pentru drepturile noastre și care să ne reprezinte în lumea întreagă.”

Președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu a votat duminică aproape de ora 13. El a sosit la urne împreună cu soția și s-a declarat încrezător în victoria candidatului liberal.

„Am votat pentru o Românie europeană, care să resăpecte valorile țși tradițiile noastre. Orice construcție politică și de stat are nevoie de multă muncă și perseverență . Invit cât mai mulți buzoieni să iasă la vot. Votul este forța fiecăruia dintre noi, e momentul în care putem sancționa sau ajuta o construcție politică așa cum ne dorim pentru noi și copiii noștri. Sper să fie un număr mare de votanți chiar dacă vremea nu ne mai ajuta. Am fost present în această săptămână în aproape toate zonele rurale. Țtim că oamenii sunt mobilizați și sperăm să avem un scor și un rezultat bun pentru că întotdeauna, în orice competiție am intrat îmi doresc victoria.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.