Președintele PNL Buzău Gabriel Avrămescu trage un nou semnal de alarmă față de lipsa de implicare a municipalității în problema infrastructurii de sănătate în municipiul Buzău. Într-o postare pe pagina sa de Facebook Avrămescu atrage atenția ca municipiul Buzău a mai pierdut un important tren și anume acela de privind obținerea unei finanțări prin PNRR în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei.

Potrivit liberalului buzoian 27 de spitale din țară vor obține bani europeni însă Buzăul nici nu a încercat obținerea finanțării dat fiind că nu a depus nici un proiect.

„BUZĂUL MAI PIERDE O ȘANSĂ

SPITALUL MUNICIPAL, PROMIS DE ATÂTA TIMP, A RATAT ȘANSA DE A FI CONSTRUIT CU BANI EUROPENI DEOARECE AUTORITĂȚILE NU AU DEPUS NICIUN PROIECT PENTRU ACEST OBIECTIV!

Săptămâna aceasta a fost publicată lista cu cele 27 de spitale ce vor primi finanțare prin PNRR, în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei.

Târgu Mureș, Vaslui, Bacău, Giurgiu, Alba Iulia, Brașov, Constanța sunt doar o parte din orașele care vor primi fonduri pentru infrastructura spitalicească.

Buzăul? Unde este Buzăul? Un oraș blocat în șantiere, un oraș al festivalurilor și al celui mai scump revelion nu a pregătit un proiect pentru accesarea fondurilor din PNRR pentru un spital?

Să facem o recapitulare a declarațiilor primarului Toma, pe tema spitalului municipal:

– 27 ianuarie 2022 – „am identificat un teren de câteva hectare la ieșirea spre Vernești, vis-a-vis de depozitul de bere. Am băgat în studiu acest teren. Este o oportunitate de finanțare prin PNRR.” Constantin Toma (sursa: sansanews.ro)

– 15 februarie 2022 – „Oana Matache, viceprimar, a ținut să le precizeze cârcotașilor că suma alocată în prima fază a spitalului, de 75 de milioane de euro, este estimativa.” ( sursa: opiniabuzau.ro).

– 21 septembrie 2022 – „un om de afaceri român a donat un teren de 2.4 hectare pentru construirea unui spital. Avem și o condiție, aceea că, dacă nu se va construi nimic timp de 7 ani pe acel teren pe care ni-l pune la dispoziție, atunci terenul se întoarce la dânsul” – Constantin Toma (sursa: ziare.com)

– „După realizarea construcției spitalului nou pe terenul primit, vom transfera toate activitățile spitalului CFR în această locație” – Constantin Toma (sursa: jurnalul de buzau).

Așadar, dragi buzoieni, să-i rugăm pe cârcotașii din Primăria Buzău să răspundă la următoarele întrebări:

  1. Care este stadiul realizării Spitalului Municipal?
  2. Care este valoarea estimată și sursa de finanțare pentru noul spital?

3 Ce se va realiza pe terenul de la ieșirea spre Vernești, pe care ar fi trebuit să se construiască spitalul?

„Iată că Primăria Buzău face pași importanți și în zona îmbunătățirii stării de sănătate a buzoienilor” – Constantin Toma, pagina facebook, 20 septembrie 2022.

Să sperăm că pașii nu sunt spre faliment și vom avea și răspunsuri la întrebările firești ce se ridică cu privire la un obiectiv important pentru sănătatea buzoienilor”, scrie pe Facebook președintele PNL Buzău deputatul Gabriel Avrămescu.

4 COMENTARII

  1. […] buzoienilor”, scrie pe Facebook președintele PNL Buzău deputatul Gabriel Avrămescu. The post Gabriel Avrămescu:„Buzăul, orașul blocat în șantiere, oraș al festivalurilor și al celui ma… first appeared on Observatorul Buzoian. Citeste mai […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.