Numărul accidentelor de muncă a crescut simțitor în primele două luni ale anului înregistrându-se deja 20 de evenimente pe raza județului. Dramatic este 5 oameni au murit iar alți 11 vor trebui să rămână acasă pentru o vreme, pentru a se îngriji de sănătatea periclitată la locul de muncă.
„Am avut 20 de evenimente, 3 în ianuarie și 17 în februarie. Dintre acestea, 11 s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă, două accidente ușoare, o boală profesională, un accident periculos și cinci decese”, a declarat inspectorul-șef al ITM Buzău, Cecilia Manolescu.
În cazul accidentelor mortale a fost vorba mai degrabă de ghinion. Doi dintre angajați au murit de frig, ieșind afară în zilele geroase de februarie iar altul a făcut infarct în timpul serviciului, fără ca acest lucru să fie provocat neapărat de mediul în care lucra.
Chiar și așa, angajatorii nu respectă întru totul legislația în domeniu, drept dovadă sancțiunile pe care inspectorii de muncă le-au dat de la începutul lui 2012. În doar două luni au fost verificați 375 de angajatori cu peste 6800 de angajați. Au fost sancționați un număr de 168 de agenți economici cu amenzi totale de 263.000 și au fost date 276 de avertismente.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.