De ieri, Bibllioteca Județeană „Vasile Voiculescu” oferă populației din întreg județul o serie de informații utile adunate și puse la dispoziția acestora printr-un nou portal-www.infocomunitate.ro
Chiar dacă are la bază un portal site web de unde pot fi culese informațiile, proiectul „Infocomunitate” se adresează populaţiei Judeţului Buzău și chiar locuitorilor care nu beneficiază de acces la Internet, fiind asemeni unui nou serviciu de bibliotecă. Prin intermediul site-ului www.infocomunitate.ro, se oferă celor interesaţi informaţii utile legate de finanţări pe diverse domenii, inclusiv pentru IMM-uri, administraţie publică şi financiară, programe de sănătate, subvenţii pentru agricultură, turism, sănătate şi altele.
Serviciul a fost gândit pentru a veni în ajutorul populației din comunitățile mici în care oamenii pot obține informațiile de care au nevoie trecând pragul bibliotecilor comunale acolo unde vor putea intra în posesia informațiilor de care au nevoie cu ajutorul personalului angajat.
Proiectul „Infocomunitate” este finanţat de Fundaţia IREX România, în cadrul Programului Naţional BIBLIONET, are o valoare de 18.000 lei, este coordonat de Biblioteca Judeţeană și are ca parteneri bibliotecile publice din municipiul Râmnicu Sărat şi comunele Năieni, Puieşti, Ţinteşti, Tisău şi Pîrscov.
La lansarea serviciului a participat secretarul general al județului Laurențiu Gavrilă, primarii comunelor Năeni, Țintești și Tisău dar și bibliotecari din celelalte localități ce au aderat la proiect.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.