Cezar Preda George Scutaru siRaulFlorescu
ACL Buzău își vrea înapoi mandatele de consilieri câștigate la alegerile din vara anului 2012. Pentru aceasta, liberalii și democrat-liberalii au demarat acțiuni în instanță prin care urmăresc ca aleșii locali care au părăsit partidele pentru a se înscrie în PSD să își piardă mandatele iar ACL să-i numească pe următorii membri supleanți aflați pe listele din anul 2012.
“Am început să acționăm în instanță consilierii care au părăsit partidele noastre și primul demers de acest sens a fost făcut pentru consilierul Duță Dumitru de la Pârscov, care folosind această ordonanță a rușinii deși își făcuse inițial opțiunea pentru PNL iar apoi a catadicsit să treacă la PSD, am făcut și plângere pentru abuz în serviciu și neglijență pentru secretarul comunei Pâscov care, conștient că încalcă legea, a acceptat cea de-a doua opțiune a consilierului deși făcuse cu 10 zile înainte opțiunea pentru PNL. Vom contesta în instanță ambele partide, mandatele tuturor consilierilor, locali, municipali și judeeni, mandatele primarilor și pe cel al președintelui Consiliului Județean, toți care au părăsit partidele noastre”, a declarat liderul PNL Buzău, George Scutaru.
La rândul său, președintele organizației municipale a PNL, Dorin Bădulescu, a declarat că acțiunea demarată de PNL este doar un prim pas și că partidul intenționează să deschidă astfel de procese împotriva tuturor aleșilor care au decis să profite de pe urma Ordonanței 55.
Mai mult, Bădulescu a declarat că în cadrul procesului deschis la Tribunalul Buzău PNL ar putea invoca o excepție de neconstituționalitate și astfel ordonanța dată de Guvernul Ponta ar putea ajunge pe masa Curții Constituționale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.