Conducerea PNL Buzău  a făcut, joi, un prim pas spre realizarea promisiunilor de a înființa la Buzău o filială a Universității „Dunărea de Jos” din Galați participând la semnarea de către rectorul Universității „Dunărea de Jos Galați”, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu și președintele Fundației EuroAcademica, Cosmin Manolache  alături de Constantin Manolache, administratorul EuroCampus a unui accord de parteneriat. Acordul a fost semnat de cei trei în prezența candidaților PNL Buzău Gabriel Avramescu, Claudia Benchescu și Vlad Pufu și a europarlamentarului Rareș Bogdan.

„ Vom consfinți azi înființarea Universității „Dunarea de Jos” la Buzău. Așa cum ap promis, într-o luna de zile facem ce nu s-a făcut în 30 de ani pentru ca suntem interesați de viitorul copiilor noștri care în afară de posibilitatea de a studia, am venit și în sprijinul profesorilor și vom face și un departament de pregătire a personalului didactic pentru ca profesorii să facă cursuri pentru a-și obține gradele profesionale și a avansa în carieră”, a declarat președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

La rândul său reprezentantul instituției de învățământ, rectorul Lucian Georgescu, a declarant că deschiderea unei filiale a Universității „Dunărea de Jos” printr-un parteneriat public privat reprezintă o premieră și că instituția de învățământ se va adresa buzoienilor de toate vârstele.

„ Mulțumesc pentru invitație și mulțumesc și domnului Avramescu și echipei domniei sale. Vom deschide o filială la Buzău, este și un parteneriat public privat în premieră. Ne vom adresa tuturor vârstelor pentru că vom face și un centru de formare continuă, de reconversie profesională, care va pregăti pentru mai multe meserii în funcție de cerința de pe piața buzoiană și a județelor limitrofe”, a spus rectorul Lucian Georgescu.

„ Sunt onorat pentru acest protocol, mulțumesc domnului Avramescu, inițiatorul acestui protocol. Pentru Buzău este un pas extraordinar și să dea Domnu’ să fie într-un ceas bun”, a spus și Constantin Manolache administratorul EuroCampus.

Prezent la semnarea acordului, europarlamentarul rares Bogdan a declarat că a fost impresionat de inițiativa liberalilor buzoieni și a decis să vină alături de ei deși a preferat ca în această campanie să participe mai mult prin intermediul aplicațiilor online.

„ Din 7-8 decembrie eu cred că România revine la normalitate. Eu vin aici nu doar la prietenii mei pentru a prezenta ce gând frumos are domnul Avramescu în aceasta campanie.  Dânșii au gândit acest proiect care cu noi cei de la Bruxelles, cu cei de la PNL va fi pus în practică pentru că tot ceea ce au construit oamenii ăștia pe infrastructura Dunării de Jos se va face și cu finanțări europene.  Am ținut să vin aici deși în campania asta am intrat mai mult prin online, am ales să vin la Buzău  pentru că  trebuie desțelenit  din punct de vedere al deschiderii și pentru că acest eveniment mi se pare miraculos într-o Românie în care se vorbește tot mai puțin despre  cultură, educație, învățământ și perfecționare. Și eu cred că ăsta este viitorul”, a spus Rareș Bogdan europarlamentar PNL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.