seismograf-2

Zona Vrancea a avut în luna ianuarie a acestui an o activitate extrem de intensă. De la începutul anului, s-au produs aici șase cutremure cu magnitudini între 3, 2 grade și 4, 3 grade pe scara Richter. După ce în cursul zilei de duminică au fost două seisme în zona Vrancea, unul de 3, 2, altul de 2, 8 grade, săptămâna a început cu o nouă mișcare telurică. Astfel, luni dimineață la ora 8.08, zona Vrancea s -a cutremurat din nou, seismul înregistrat măsurând 4, 1 grade pe scara Richter.

Seismul a avut loc la adâncimea de 17 kilometri, a avut intensitatea III, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru sunt Râmnicu Sărat (17 kilometri), Focşani (22 de kilometri), Mărăşeşti (42 de kilometri), Tecuci (48 de kilometri) şi Buzău (48 de kilometri).

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.