Raul FLORESCU

Oficiile poștale de pe întreg teritoriul județului Buzău se află în aceste zile într-un amplu proces de evaluare a activității din punct de vedere economic. În urma acestor analize o parte din oficiile poștale ar putea fi desființate iar cel mai probabil serviciile vor fi preluate de unitățile apropiate.
„În acest moment la nivel de județ se face o analiză economică a tuturor oficiilor poștale. Se are în vedere o reorganizare a activității însă până acum nu s-a stabilit care va fi metoda prin care se va înfăptui acest lucru. Este posibil ca unele oficii să fie desființate, este posibil să fie niște reorganizări în sensul că se vor putea muta anumiți angajați acolo unde există o nevoie mai mare de personal dar nu se știe concret la această oră nici care va fi metoda aleasă și nici când se va întâmpla acest lucru”, a declarat pentru Observatorul Buzoian, directorul Oficiului Județean de Poștă Buzău, Raul Florescu.
Până când se va stabili metoda care să ducă la eficientizarea serviciilor poștale angajații din oficiile poștale de la oraș și de la țară stau cu sabia deasupra capului. Decizia se va lua însă la nivel național iar eventualele schimbări de organizare vor fi operate concomitent în toate județele.
Chiar dacă va fi cazul desființării unor oficii poștale serviciile pe care acestea le asigurau vor trebui păstrate conform legilor în vigoare.
„Chiar dacă se va lua decizia închiderii anumitor oficii poștale, avem obligația conform legii să asigurăm serviciile poștale la nivelul oricărei localități aflată pe hartă. Dacă se va ajunge la desființarea unor astfel de unități cel mai probabil atribuțiile vor fi preluate de structurile aflate în imediata apropiere”, a declarat Raul Florescu.
Situația este destul de dificilă mai ales că la nivelul județului sunt destule localități până la care accesul se face destul de anevoios. Dacă în ceea ce privește închiderea unui oficiu poștal din municipiu activitatea sa și implicit deservirea cetățenilor din acea zonă ar putea fi preluată de o altă unitate, aflată într-un cartier învecinat, în localitățile de deal și de munte, chiar dacă se va dovedi că oficiile poștale nu sunt competitive din punct de vedere economic, va fi greu de luat o decizie care să ducă la sistarea activității.
Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale. Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital. Guvernul intenționează ca în acest an Poșta Română să fie privatizată iar sindicaliștii reclamă că înainte de acest lucru managementul companiei ar urma să  reducă veniturile salariaţilor cu peste 10 la sută și să desființeze jumătate dintre oficiile poştale urbane şi a tuturor ghişeelor poştale rurale.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.