Jurnalistul buzoian Adelin Petrişor a primit, miercuri, titlul de  „Cetăţean de onoare” al municipiului Buzău, în urma votului pozitiv a 17 consilieri locali din cei 18 prezenți la ședință extraordinară organizată cu acest prilej.

Astfel, Adelin Petrișor un jurnalist cu o vastă experiență care a bifat în cariera sa mai multe premiere în jurnalismul românesc a reușit, mai în glumă mai în serios și  fără voia sa, să fie și de această data singurul jurnalist prezent la ședința în care i-a fost conferit titlul și i-a fost înmânat un logo al orașului Buzău.

Totul s-a întâmplat pentru că, potrivit ultimului regulament de funcționare a consiliului local Buzău, jurnaliștilor nu li se mai permite accesul în plenul ședințelor deliberativului local iar  pătrunderea în sediul Primăriei la ora de desfășurare a ședinței nu a fost posibilă.

De altfel, chiar Adelin Petrișor a mărturisit după conferirea titlului de „Cetățean de onoare” că a discutat cu primarul Constantin Toma și a încercat să îl facă să înțeleagă că hotărârea adoptată de aleșii buzoieni nu este deloc în regulă și chiar a atras atenția că într-un raport al Comisiei Europene România alături de alte câteva țări din fostul regim comunist au probleme chiar la capitolul libertate a presei.

„Am vorbit cu domnul primar de două ori in viaţa mea odată la telefon și astăzi când  i-am zis si eu de chestia cu presa pentru că sunt ziarist şi cred că libertatea presei e importanta. I-am zis că presa are nevoie de interacţiune directă, are nevoie să vă întrebe diverse lucruri indiferent de calitatea streamingului pe care îl oferiţi. Da, presa este făcută să enerveze politicienii cum spunea şi Cristian Tudor Popescu însă, politicienii au devenit mai buni tocmai datorită presei. Presa, cu toate necazurile ei, este necesară. Poate că  jurnaliştii hărţuiesc dar tocmai pentru asta avem Judecătorii, avem instanţe să ne apărăm drepturile dacă ceva este ăn neregulă. E foarte trist că am văzut recent un raport al Comisiei Europene în care noi, polonezii, slovacii, cehii și  bulgarii suntem între ţările cu risc legat de libertatea presei. Exact ţările care am avut ceva probleme înainte şi se pare că le avem şi acum pentru că să schimbi mentalitatea este cel mai greu. Mai usor este să faci drumuri, şosele şi alte chestii decât să schimbi mentalitalități. Bine la noi nici pe astea nu am reuşit să le facem, dar asta este altă discuţie… În orice caz, m-aş bucura ca domnul primar să găsească o soluţie în acest caz. În rest vă mulţumesc şi vă doresc să dezvoltaţi Buzăul şi să nu ne întoarcem de unde am venit în 1989″, a spus în fața aleșilor locali  Adelin Petrişor.

După ședința în care i-a fost conferit titlul de „Cetățean de onoare” Adelin Petrișor a participat la o întâlnire cu mai mulți buzoieni în cadrul seriei de evenimente „Personalități buzoiene de ieri și de azi” întâlnire în cadrul căreia a discutat despre activitatea sa profesională și a și răspuns mai multor întrebări venite din partea publicului.

 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.