Nicolicea agentul secret al lui Traian Băsescu

“Victor Ponta: un aurolac mizerabil, care a trăit mâncând din gunoaie”,spunea Eugen Nicolicea, în prezent candidat USL

Profil de lichea politică

Şantierist la bază, după ce a terminat o facultate de electronică, Eugen Nicolicea s-a lansat în viaţa politică imediat după aşa zisa revoluţie, căpătuindu-se cu un certificat de “rivulitionar” de la Ion Iliescu, apoi ajungând în vremurile tulburi din anii ’90 viceprimar al oraşului Drobeta Turnu Severin, se face cunoscut în localitate drept doctor în spăgi.
Zona de frontiera cu Iugoslavia, datorită conflictelor militare din zonă, a căpătat o “importantă strategică”, o sumedenie de securişti şi bandiţi locali, profitând de pe urma traficului cu benzina pe ruta Belgrad. Cercul de amici – mai exact clanul apropiaţilor lui Nicolicea – sunt cei care s-au îmbogăţit din contrabandă, de pe urma războiului şi speculând situaţia tragică pentru sârbi, blocaţi prin sancţiunile impuse de statele europene şi nu numai, care şi-au adjudecat într-un final, în 1999, după completa sfârtecare a Serbiei, bogăţiile, industria, solul şi subsolul poporului sârb.
O adevărată mafie s-a format în sudul ţării, o Caracatiţă care a acaparat toate resursele locale. Mafia benzinarilor de la frontiera cu Iugoslavia a avut un back-up, respectiv reţeaua cadrelor corupte din SRI-ul condus de Virgil Măgureanu, cel care a autorizat de fapt toate aceste combinaţii pe filiera Iugoslavia. Mai târziu, în anul 2000, îl vom găsi pe Virgil Măgureanu alături de Traian Băsescu, părtidul sau, PNR, fuzionând cu PD-ul lui Băsescu şi aducând drept aport un număr de sedii, foste clădiri ce au aparţinut DSS-ului, transferate ca patrimoniu către PD. Iar Dorin Iacob, purtătorul de servietă al lui Măgureanu ajunge un fel de Vasile Ionel pe lângă Băsescu, la Cotroceni, până dispare misterios, odată cu dispariţia unor biletele trimise de Băsescu lui Florian Coldea, mâna să dreapa din SRI. Nu întâmplător cariera lui Nicolicea a avut proptele bine conspirate, iar într-un final, ca şi Măgureanu, tot în braţele lui Traian Băsescu a ajuns.
Judeţul Mehedinţi a încăput pe mâna apropiaţilor lui Nicolicea, reţeaua dezvoltându-se pas cu pas şi controlând autoritar zona, cu mijloace de forţă, inclusiv prin lichidarea unor voci incomode, cum a fost de exemplu ziaristul de investigaţii Costi Bădoiu, ucis prin otrăvire (caz asupra căruia vom revenii cu detalii cutremurătoare).
Mâna dreaptă a lui Nicolicea a fost un personaj – Adrian Duicu – nu întâmplător supranumit de prietenii apropiaţi „Gioni Gazolina”, a cărui ascensiune obraznică este strâns legată de Petrom şi începe în toamna anului 1999, în apropiere de alegerile ce urmau să aibă loc.
Ca principal finanţator al campaniei electorale PSD la nivel central, amic la cataramă cu deputatul Eugen Nicolicea, sprijnit, la rândul său, de Ion Iliescu, Duicu reuşeşte, prin jocuri abile şi presiuni asupra conducerii Petrom centrale şi teritoriale, să preia în contract de franciza una din cele mai rentabile staţii Petrom a Sucursalei Petrom Mehedinţi, ca o aşteptată răsplată a susţinerii financiare a campaniei PSD.
Grupul ‘benzinarilor” căpătuiţi de pe urma contrabandei şi organizat ca o grupare infracţională, şi-a aşezat o bază politică puternică în zonă sub conducerea lui Adrian Duicu, preşedinte al PSD Mehedinţi, susţinut din spate de clanul Nicolicea. Clanurile criminale s-au interconectat cu personaje corupte cu funcţii cheie din serviciile secrete, poliţie şi procuratură. Miza acestor clanuri a fost întotdeauna menţinerea prin orice mijloace în zona puterii, pentru a se pune la adăpost de Justiţie şi pentru a-şi asigura spatele din toate direcţiile.
Din 1992, de când a pătruns în Parlament, pe sub pulpana lui Ion Iliescu, Eugen Nicolicea şi-a făcut de cap, ca mai toţi mafioţii din politică, adunând bani cu lopata. Când Iliescu şi-a pierdut din influenţa, Nicolicea şi-a căutat un nou protector, alături de care să-şi desfăşoare pe mai departe combinaţiile şi matrapazlâcurile. Noul protector pe care l-a servit cu vârf şi îndesat este Traian Băsescu.

“Politica este o curvă iar UNPR este bordelul fripturiştilor lui Traian Băsescu”-(Radu Tudor-ANTENA 3)

Combinaţia cu Traian Băsescu a început cu mult înainte de transformarea vizibilă a lui Nicolicea în trădătorul şef al PSD-ului, cel care a iniţiat ruperea din interior a partidului şi crearea UNPR, partidul marioneta al “coloneilor” lui Băsescu. În fruntea UNPR s-a adunat un clan de corupţi, hoţi, imorali, oportunişti, îmbogăţiţi din bani publici, trădători şi marionete de cea mai joasă speţă, transferaţi dintr-o barcă în alta doar pentru a-şi păstra privilegiile.
Contactul s-a realizat printr-un personaj apropiat de Traian Băsescu, Emanuel Albu, iar “lucrarea” a debutat cu nişte ani în urmă, mai exact în anul 2000, când Băsescu uneltea pentru a-l da jos pe Petre Roman de la conducerea PD, lucrare care i-a şi reuşit în final, nu fără sprijinul lui Nicolicea, care l-a servit pentru a-i trage preşul lui Petre Roman.
Cu doar o saptamănă înaintea vizitei electorale pe care Petre Roman urma s-o întreprindă în sudul ţării a avut loc brusc o “revoltă” mehedinţeană, întreaga filială PD Mehedinţi trecând la PDSR, respectiv la Nicolicea, după ce, cu puţină vreme înainte, preşedintele PD Mehedinţi, Emanuel Albu, a demisionat din funcţie şi din partid. Imediat după aceasta vicepreşedintele PD, Constantin Bulică şi zece dintre cei 15 primari PD din judeţ s-au înscris în PDSR, Bulică primind funcţia de vicepreşedinte. Deputatul PDSR Eugen Nicolicea a declarat, cinic, la vremea aceea că, astfel, se consolidează, în judeţul Mehedinţi, Polul Democrat-Social din România şi că, în general, fuziunile de jos în sus au şanse de reuşită mai mari decât cele în care centrul hotărăşte.
Evident lovitura l-a izbit în plin pe Petre Roman, care şi-a pierdut orice autoritate în partid, lucrăturile îndesindu-se până la pierderea totală a controlului în propriul său partid. Finalul este binecunoscut, Traian Băsescu a pus mâna pe PD şi şi-a făcut propria sa jucărie. Cei ca Emanuel Albu au fost recompensaţi prin diferite mijloace, după ce au revenit la “vatră”. Nu a fost uitat nici Nicolicea, care deşi a desfăşurat public adevărate triluri de vocalize la adresa lui Băsescu, pentru “acoperire” devine, ca din senin, cel care la rândul său sparge unitatea propriului său partid, când i-a venit semnalul de sus, de la Barosan.

Va urma!

 

 

 

4 COMENTARII

  1. Eugen Nicolicea zis si „distrugatorul din mehedinti” este omul lui traian basescu,dar el akum vine sa candideze sub sigla USL deoarece el este un traseist politic.in fine ce sa mai zicem cand acest nicolicea a contribuit la distrugerea imaginii lui ponta si l-a injurat .si akum vrea sa iasa deputat in buzau.buzoieni trezitiva si votati cu capu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.