Ce a fost de ales s-a ales...

Doar 124 de absolvenţi de liceu din alte judeţe au optat pentru locurile din liceele buzoiene, ridicând cu puţin speranţa de ocupare a celor peste 5800 de locuri disponibile, în condiţiile în care există, pe liste şi nu neapărat în intenţiile de continuare a studiilor, cu puţin peste 4700 de absolvenţi de gimnaziu trecuţi prin evaluarea naţională.

 

Astăzi este ultima zi pentru verificarea, de către părinţi şi candidaţi, a fişelor editate de calculator, cu opţiunile pe locuri (specializări şi licee): prin verificare, se face corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator, care rămân martor pentru opţiunile personale. Mâine, expiră şi termenul pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere, la centrul judeţean de admitere, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată. Totodată, se va face şi predarea, de către comisia din centrul de înscriere, a fişelor de opţiuni originale, la centrul de admitere judeţean.

 

Urmează o perioadă de verificări între centrul judeţean şi centrul naţional, după care, pe 12 iulie, are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani pâna la data de 12 septembrie 2011, inclusiv. Pe 13 iulie, se face afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.